Stamppot uit het zuiden met knolselderij, spitskool en forel

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 40 min

| 2014.02.19 – Lidl folder, stamppot weken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 0,8 kg kruimige aardappelen
  • 4 dl melk
  • 1 teen knoflook
  • ½ knolselderij, geschild en in stukken gesneden
  • 250 gr spitskool, in fijne reepjes gesneden
  • 2 gerookte forelfilets
  • 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngesneden
  • Vers gemalen peper
  • Zout

Bereiding

  1. Doe de aardappelen, melk, knoflook en zout naar smaak in een flinke pan.
  2. Kook in 20 min gaar met het deksel op de pan
  3. Voeg na 5 min de knolselderij toe en na 10 minuten de spitskool
  4. Verwarm in tussen de forellen in de magnetron of leg ze 10 min in de oven.
  5. Snij daarna in kleine stukjes
  6. Giet de melk uit de pan af en bewaar in een kopje
  7. Pureer de stamppot tot een grove puree, voeg wat melk toe tot een smeuïge stamppot ontstaat.
  8. Schep de forel erdoor.
  9. Serveer met een beetje olijfolie en een flinke scheut peper.

Categorieën