Stamppot uit het zuiden

Met knolselderij, spitskool en forel

Omschrijving

Hoofdgerecht | aardappelen en groeten | 4 personen
Bereidingstijd: ong. 40 min
Bron: lidl folder, stamppotweken 17-19 februari 2014

Ingrediënten

  • 0,8 kg kruimige aardappelen
  • 4 dl melk
  • 1 teen knoflook
  • ½ knolselderij, geschild en in stukken gesneden
  • 250 gr spitskool, in fijne reepjes gesneden
  • 2 gerookte forelfilets
  • 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngesneden
  • Vers gemalen peper
  • Zout

Bereidingswijze

  • Doe de aardappelen, melk, knoflook en zout naar smaak in een flinke pan.
  • Kook in 20 min gaar met het deksel op de pan
  • Voeg na 5 min de knolselderij toe en na 10 minuten de spitskool
  • Verwarm in tussn de forellen in de magnetron of leg ze 10 min in de oven.
  • Snij daarna in kleine stukjes
  • Giet de melk uit de pan af en bewaar in een kopje
  • Pureer de stamppot tot een grove puree, voeg wat melk toe tot een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Schep de forel erdoor.
  • Serveer met een beetje olijfolie en een flinke scheut peper.