Stamppot uit het zuiden met knolselderij, spitskool en forel
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 40 min
| 2014.02.19 – Lidl folder, stamppot weken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 0,8 kg kruimige aardappelen
- 4 dl melk
- 1 teen knoflook
- ½ knolselderij, geschild en in stukken gesneden
- 250 gr spitskool, in fijne reepjes gesneden
- 2 gerookte forelfilets
- 2 el olijfolie
- 2 el peterselie, fijngesneden
- Vers gemalen peper
- Zout
Bereiding
- Doe de aardappelen, melk, knoflook en zout naar smaak in een flinke pan.
- Kook in 20 min gaar met het deksel op de pan
- Voeg na 5 min de knolselderij toe en na 10 minuten de spitskool
- Verwarm in tussen de forellen in de magnetron of leg ze 10 min in de oven.
- Snij daarna in kleine stukjes
- Giet de melk uit de pan af en bewaar in een kopje
- Pureer de stamppot tot een grove puree, voeg wat melk toe tot een smeuïge stamppot ontstaat.
- Schep de forel erdoor.
- Serveer met een beetje olijfolie en een flinke scheut peper.