Slagroomtaart met ganache

Slagroomtaart met aardbeien overgoten met ganache

een feestelijke taart voor bv verjaardag

Omschrijving

| Gebak/ 1 taart,  12 pers

| ± 1 uur

| Eigen creatie.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Deeg/biscuit

  • 7 eieren
  • 190 gr witte suiker
  • 18 gr (2z) vanillesuiker, of 2 thl vanilleextract
  • 135 gr (Zeeuwse) bloem
  • 27 gr maïzena
  • 45 gr gesmolten roomboter

Vulling

  • 1 ltr slagroom (40%)
  • 500 gr mooie aardbeien
  • ± 100 gr bresilienne nootjes

Topping

  • 250 gr pure chocolade (ik gebruikte hiervoor druppels)
  • 250 gr slagroom

Bereiding

Biscuit
  1. Voor het maken van de biscuit zie je hier de te nemen stappen
  2. Dit is een basis Moscovisch beslag
  3. Mijn vorm was deze keer rechthoekig (27×18 cm)
  4. Na het bakken goed laten afkoelen vooraleer verder te gaan met de vulling/ bekleding
Vulling
  1. Snij de taart in 2 of 3 plakken horizontaal open
  2. klop de slagroom stijf en besmeer 1 laag met de slagroom
  3. bekleed deze nu vol met aardbeien (of ander fruit naar eigen keuze)
  4. besmeer de andere plak ook met slagroom en leg deze er bovenop
  5. besmeer tenslotte de zijkanten met slagroom
  6. strooi hier de bresilienne nootjes over (dat houdt straks de chocolade goed vast)
Topping
  1. kook de slagroom in een pannetje
  2. overgiet de chocoladeparels 
  3. blijf rustig roeren tot alle chocolade gesmolten is en je een egale vloeibare chocolade hebt
  4. laat het even een beetje afkoelen
  5. zet je taart op een kommetje en op een blad bakpapier
  6. overgiet rustig je taart en smeer eventuele bij met een paletmes
  7. laat het rustig over de rand lopen
  8. wat op je bakpapier valt kan je weer opvangen in een schaaltje en laten nog gebruiken
  9. zet je taart in de koelkast om de chocolade goed te laten opstijven
  10. Versier tenslotte voor het opdienen met wat aardbeien en paar toefjes slagroom, of … leef je uit naar eigen inzicht 

Categorieën

Bezoekers

N/A

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten