Slagroomtaart met aardbeien overgoten met ganache
een feestelijke taart voor bv verjaardagOmschrijving
| Gebak/ 1 taart, 12 pers
| ± 1 uur
| Eigen creatie.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Deeg/biscuit
- 7 eieren
- 190 gr witte suiker
- 18 gr (2z) vanillesuiker, of 2 thl vanilleextract
- 135 gr (Zeeuwse) bloem
- 27 gr maïzena
- 45 gr gesmolten roomboter
Vulling
- 1 ltr slagroom (40%)
- 500 gr mooie aardbeien
- ± 100 gr bresilienne nootjes
Topping
- 250 gr pure chocolade (ik gebruikte hiervoor druppels)
- 250 gr slagroom
Bereiding
Biscuit
- Voor het maken van de biscuit zie je hier de te nemen stappen
- Dit is een basis Moscovisch beslag
- Mijn vorm was deze keer rechthoekig (27×18 cm)
- Na het bakken goed laten afkoelen vooraleer verder te gaan met de vulling/ bekleding
Vulling
- Snij de taart in 2 of 3 plakken horizontaal open
- klop de slagroom stijf en besmeer 1 laag met de slagroom
- bekleed deze nu vol met aardbeien (of ander fruit naar eigen keuze)
- besmeer de andere plak ook met slagroom en leg deze er bovenop
- besmeer tenslotte de zijkanten met slagroom
- strooi hier de bresilienne nootjes over (dat houdt straks de chocolade goed vast)
Topping
- kook de slagroom in een pannetje
- overgiet de chocoladeparels
- blijf rustig roeren tot alle chocolade gesmolten is en je een egale vloeibare chocolade hebt
- laat het even een beetje afkoelen
- zet je taart op een kommetje en op een blad bakpapier
- overgiet rustig je taart en smeer eventuele bij met een paletmes
- laat het rustig over de rand lopen
- wat op je bakpapier valt kan je weer opvangen in een schaaltje en laten nog gebruiken
- zet je taart in de koelkast om de chocolade goed te laten opstijven
- Versier tenslotte voor het opdienen met wat aardbeien en paar toefjes slagroom, of … leef je uit naar eigen inzicht