Saltimbocca Maturo
Een traditioneel Italiaans gerecht uit de streek rond Rome, met een twist van Prima Donna.Omschrijving
| Hoofdgerecht/ kalfsvlees/ 4 pers
| ± 30 min
| 2012, Infoboekje Prima Donna kaas
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 100 gr Prima Donna maturo
- 8 dunne kalfslapjes (2 lapjes per persoon)
- 150 gr dun gesneden Prosciutto (ham)
- 12 blaadjes verse salie
- zout
- een beetje bloem
- 50 gr ongezouten boter
- 3 el olijfolie
- 100 ml droge witte wijn
- 250 gr kastanjechampignons
- 400 gr (verse) tagliatelle
Bereiding
- Sla het indien nodig het vlees nog wat platter (of laat de slager dit doen) met een vleeshamer.
- De lapjes moeten dun zijn, zodat ze makkelijk opgerold kunnen worden.
- Verdeel de ham over de kalfslapjes, leg op elk lapje ook een paar verse plakjes Prima Donna maturo en leg hier een of twee blaadjes salie bovenop.
- Rol ze nu op en steek er een paar prikkers in om het rolletje bij elkaar te houden.
- Meng peper en zout door wat bloem en rol het vlees er doorheen.
- Bereid de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit de helft van de boter en 1 el olijfolie in een grote bakpan totdat het schuim van de boter wegtrekt.
- Bak het vlees totdat het goudbruin is.
- Verwarm de wijn in een aparte pan en blus het vlees hiermee af.
- Laat de wijn een paar minuten op hoog vuur inkoken.
- Haal het vlees uit de pan en leg deze op een voorverwarmde schaal en verwijder de prikkers.
- Bak ondertussen in 2 el olijfolie de kastanjechampignons op hoog vuur gaar met wat zout & peper.
- Voeg een paar lepels kokend water toe aan de saus, voeg de overgebleven boter in kleine stukjes tegelijk toe.
- Blijf roeren totdat de saus de gewenste dikte heeft.
- Snijd de overige 4 blaadjes salie fijn.
- Verdeel de tagliatelle over de borden en verdeel hierover de champignons.
- Snijd het vlees in plakken en leg dit op de pasta.
- Verdeel de saus over de borden en garneer met versgeschaafde Prima Donna maturo en de fijngesneden salie.
Drankadvies
Wijn: | Cabarnet Souvignon (rood, Frankrijk) |
Bier: | naar keuze |