Peterseliesalade met quinoa en granaatappel

een frisse salade, heerlijk als bijgerecht op een zomerse dag

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ salade/ 8 pers

| ± 30 min

| 2023.09 – infokaartje uit de Plus winkel.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 300 gr quinoa
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 rijpe granaatappels
  • 1 citroen (goed geboend)
  • 2 bosjes peterselie (fijngehakt)
  • 50 gr blanke hazelnoten (grof gehakt en licht geroosterd)
  • 200 gr oude brokkelkaas
  • 1 thl mosterd
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

voorbereiding
  1. Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater
  2. Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen in het vergiet
  3. Granaatappel:

    Snij de granaatappels horizontaal doormidden, leg beide helften in een kom met koud water, duw nu voorzichtig de helften binnenste buiten. Alle pitjes komen er nu goed uit en je voorkomt spetters en vlekken op je kleren. Losse vliesjes komen boven drijven en vis je er zo uit. Giet af boven een zeef. Deze manier heeft mijn voorkeur.

    OF: klop de zaadjes boven een schaal uit door op de schil te tikken met een houten lepel

bereiden 
  1. Breng de schone granaatappelpitjes in een droge schaal,
  2. Rasp de citroen erboven en pers de vrucht uit. Hou het sap nog even apart
  3. Schep de peterselie, hazelnoten, kaas en quinoa door de granaatappelpitjes
  4. Klop een dressing van het citroensap, mosterd en olijfolie en schenk deze door de salade
  5. Breng op smaak met peper en zout
  6. TIP: vervang granaatappel door in kleine blokjes gesneden aardbeien
Voedingswaarde
Energie: 365 Kcal Eiwitten: 13 gr Vetten: 21 gr Koolhydraten: 28 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email