Roerbaksalade van witlof, kipfilet en walnoten met sinaasappel-mosterddressing
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ salade/ 4 pers
| ± 10 a 15 min
| Infokaartje uit de Lidl winkel
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 dik gesneden kipfilet
- 20 gr walnoten
- 20 gr cranberries
- 4 stronken witlof
- 2 sjalotjes
- Peper en zout
- 2 el azijn
- 1 thl mosterd
- 1 thl honing
- 3 el olijfolie
- Sap van 1 sinaasappel
Bereiding
- Pers 1 sinaasappel uit, doet di in een klein steelpannetje en laat het sap tot de helft inkoken
- Was de witlof, haal de blaadjes er af en snij deze schuin door midden
- Roer in een kom de Ingrediënten voor de dressing, met 2 el olijfolie, door elkaar
- Maak de sjalotjes schoon en snipper ze fijn
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg de witlof toe en roerbak deze 2 min mee.
- Verdeel de witlof met de kipfilet, cranberries en walnoten over de borden en schenk de dressing er over.