Roerbaksalade van witlof, kipfilet en walnoten met sinaasappel-mosterddressing

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ salade/ 4 pers

| ± 10 a 15 min

| Infokaartje uit de Lidl winkel

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 dik gesneden kipfilet
  • 20 gr walnoten
  • 20 gr cranberries
  • 4 stronken witlof
  • 2 sjalotjes
  • Peper en zout
  • 2 el azijn
  • 1 thl mosterd
  • 1 thl honing
  • 3 el olijfolie
  • Sap van 1 sinaasappel

Bereiding

  1. Pers 1 sinaasappel uit, doet di in een klein steelpannetje en laat het sap tot de helft inkoken
  2. Was de witlof, haal de blaadjes er af en snij deze schuin door midden
  3. Roer in een kom de Ingrediënten voor de dressing, met 2 el olijfolie, door elkaar
  4. Maak de sjalotjes schoon en snipper ze fijn
  5. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze lichtbruin zijn.
  6. Voeg de witlof toe en roerbak deze 2 min mee.
  7. Verdeel de witlof met de kipfilet, cranberries en walnoten over de borden en schenk de dressing er over.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email