Rode kool, puree en braadworst

Omschrijving:

Hoofdgerecht | aardappelen en groenten | 4 personen
Bereidingstijd: 30 min
Bron: van thuis uit meegekregen

Ingrediënten:

Voor de rode kool:

  • Rode kool
  • appels
  • uitje
  • suiker
  • peper, zout & nootmuskaat (p&z&nm).

Bereiding:

  1. Kool schoonmaken en fijn snijden (buitenste bladeren kunnen weg) Appels schillen en grof raspen en/of fijn snijden Uitje fijn snijden.
  2. Boter licht bruinen en uitje stoven (goudgeel laten worden) Gesneden groenten (kool + appels) erbij doen Peper, zout, nootmuskaat en een grote schep suiker erop strooien en beetje citroensap (of verse citroen of van uit een citroentje).
  3. Beetje overgieten met water, (niet te veel).
  4. Op een zacht vuurtje gaar laten worden. Af en toe even roeren. Na ongeveer 20 min is het klaar.

HGr - Rode kool (bereiding)

Voor de Puree:

  • Aardappelen
  • melk
  • boter
  • ei
  • p&z&nm,
  • aardappelstamper (of vork)

Bereiding:

  1. Aardappels schillen en gaar koken. Afgieten. Stampen met de aardappelstamper of fijn maken met een vork. Melk, boter (bvb culinaise), ei, p&z&nm toevoegen. Alles goed roeren
  2. Klaar, eet smakelijk