Omschrijving:
Hoofdgerecht | aardappelen en groenten | 4 personen
Bereidingstijd: 30 min
Bron: van thuis uit meegekregen
Ingrediënten:
Voor de rode kool:
- Rode kool
- appels
- uitje
- suiker
- peper, zout & nootmuskaat (p&z&nm).
Bereiding:
- Kool schoonmaken en fijn snijden (buitenste bladeren kunnen weg) Appels schillen en grof raspen en/of fijn snijden Uitje fijn snijden.
- Boter licht bruinen en uitje stoven (goudgeel laten worden) Gesneden groenten (kool + appels) erbij doen Peper, zout, nootmuskaat en een grote schep suiker erop strooien en beetje citroensap (of verse citroen of van uit een citroentje).
- Beetje overgieten met water, (niet te veel).
- Op een zacht vuurtje gaar laten worden. Af en toe even roeren. Na ongeveer 20 min is het klaar.
Voor de Puree:
- Aardappelen
- melk
- boter
- ei
- p&z&nm,
- aardappelstamper (of vork)
Bereiding:
- Aardappels schillen en gaar koken. Afgieten. Stampen met de aardappelstamper of fijn maken met een vork. Melk, boter (bvb culinaise), ei, p&z&nm toevoegen. Alles goed roeren
- Klaar, eet smakelijk