Rode kool, puree braadworst

Rode kool met aardappelpuree en braadworst

echte Belgische klassieker

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ greonten/ 4 pers

| ± 30 min

| uit eigen keuken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 Rode kool
  • 3 appels
  • 1 uitje
  • 2 el suiker
  • peper, zout & nootmuskaat 
  • 500 gr gekookte aardappelen
  • scheutje melk
  • 1 el vloeibare margarine
  • 4 braadworsten (naar keuze runder of varkensvlees)

Bereiding

voor de rode kool
  1. Kool schoonmaken en fijn snijden (buitenste bladeren kunnen weg)
  2. Appels schillen en grof raspen en/of fijn snijden
  3. Uitje fijn snijden.
  4. Boter licht bruinen en uitje stoven (goudgeel laten worden)
  5. Gesneden groenten (kool + appels) erbij doen. Door het wassen van je groenten zijn ze nat genoeg en hoef je geen of nauwelijks nog wat water toe te voegen
  6. Peper, zout, nootmuskaat en 2 a 3 el suiker erop strooien en beetje citroensap 

voor de puree
  1.  Aardappelen schillen, in parten verdelen en ± 20 min gaar koken
  2. Aardappelen afgieten, met pureestamper fijn maken, voeg melk, nootje boter (eventueel een eitje) nootmuskaat, peper en zout toe naar smaak
  3. bak ondertussen de braadworsten rustig gaar

eet smakelijk

 

 

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten