Rijst-groentesalade met gemarineerde kipfilet en limoendressing

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| minder dan 60 min

| 2014.04.06 – Colruyt inspiratiefolder. Barbecue 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kipfilets met tijm en citroen  
  • 1 komkommer
  • 2 limoenen
  • 1 granaatappel
  • 0.5 bosje lente-uitjes
  • 0.2 plantje dille (vers)
  • 100 g feta (blok)
  • 250 g langkorrelrijst
  • 50 g amandelnoten
  • 4 el. olijfolie
  • 1 snuifje rietsuiker

Bereiding

Bereiding in de keuken (35 min)
  1. Kook de rijst gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat ze uitlekken. Hak de amandelen grof.
  2. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 4 en snij fijn. Snipper de lente-uitjes en de dille fijn. Verkruimel de feta.
  3. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
  4. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit.
  5. Doe het limoensap en de limoenzeste in een potje en kruid met peper en zout.
  6. Voeg de olijfolie en de rietsuiker toe en roer goed.
  7. Doe de rijst in een grote mengkom en roer er de limoendressing onder.
  8. Voeg de granaatappelpitten, de komkommer, de grof gehakte amandelen, de verkruimelde feta, de lente-uitjes en de dille toe.
Bereiding op de bbq (20 min)
  1. Bak de gemarineerde kipfilets ± 20 min. op de hete barbecue.
Drankadvies
Wijn: Domaine des Aspras ‘Les Trois Frères’, A.O.P. Côtes de Provence
Bier: Grimbergen Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 687 Kcal Eiwitten: 48,2 gr Vetten: 27,4 gr Koolhydraten: 66,9 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email