Salade kipfilet limoendressing

Rijst-groentesalade met gemarineerde kipfilet en limoendressing

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Gevogelte | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 60 min.
Bron: 2014.04.06 – Colruyt inspiratiefolder. Barbecue 

Ingrediënten

  • 4 kipfilets met tijm en citroen (beenhouwerij)
  • 1 komkommer
  • 2 limoenen
  • 1 granaatappel
  • 0.5 bosje lente-uitjes
  • 0.2 plantje dille (vers)
  • 100 g feta (blok)
  • 250 g langkorrelrijst
  • 50 g amandelnoten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 snuifje rietsuiker

Bereiding (35 min. + ± 20 min.)

Bereiding in de keuken (35 min.)

  1. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat ze uitlekken. Hak de amandelen grof.
  2. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 4 en snij fijn. Snipper de lente-uitjes en de dille fijn. Verkruimel de feta.
  3. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
  4. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit.
  5. Doe het limoensap en de limoenzeste in een potje en kruid met peper en zout.
  6. Voeg de olijfolie en de rietsuiker toe en roer goed.
  7. Doe de rijst in een grote mengkom en roer er de limoendressing onder.
  8. Voeg de granaatappelpitten, de komkommer, de grof gehakte amandelen, de verkruimelde feta, de lente-uitjes en de dille toe.

Bereiding op de barbecue (± 20 min.)

  1. Bak de gemarineerde kipfilets ± 20 min. op de hete barbecue.

Drankadvies:

Bier: Grimbergen Blond, Abdijbier
Wijn: Domaine des Aspras ‘Les Trois Frères’, A.O.P. Côtes de Provence

Voedingswaarde

  • Energie: 687 kcal
  • Eiwitten: 48.2 g
  • Vetten: 27.4 g
  • Koolhydraten: 66.9 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten