Rijst-groentesalade met gemarineerde kipfilet en limoendressing
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 60 min
| 2014.04.06 – Colruyt inspiratiefolder. Barbecue
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 kipfilets met tijm en citroen
- 1 komkommer
- 2 limoenen
- 1 granaatappel
- 0.5 bosje lente-uitjes
- 0.2 plantje dille (vers)
- 100 g feta (blok)
- 250 g langkorrelrijst
- 50 g amandelnoten
- 4 el. olijfolie
- 1 snuifje rietsuiker
Bereiding
Bereiding in de keuken (35 min)
- Kook de rijst gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat ze uitlekken. Hak de amandelen grof.
- Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 4 en snij fijn. Snipper de lente-uitjes en de dille fijn. Verkruimel de feta.
- Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
- Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit.
- Doe het limoensap en de limoenzeste in een potje en kruid met peper en zout.
- Voeg de olijfolie en de rietsuiker toe en roer goed.
- Doe de rijst in een grote mengkom en roer er de limoendressing onder.
- Voeg de granaatappelpitten, de komkommer, de grof gehakte amandelen, de verkruimelde feta, de lente-uitjes en de dille toe.
Bereiding op de bbq (20 min)
- Bak de gemarineerde kipfilets ± 20 min. op de hete barbecue.
Drankadvies
Wijn: | Domaine des Aspras ‘Les Trois Frères’, A.O.P. Côtes de Provence |
Bier: | Grimbergen Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 687 Kcal | Eiwitten: 48,2 gr | Vetten: 27,4 gr | Koolhydraten: 66,9 gr |