Onder prei stamppot begraven zalm, met tuinkruiden en mosterd

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 30 min

| 2014.02.19 – Lidl folder, stamppot weken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 gr prei
  • 50 gr boter (plus wat extra om in te vetten)
  • 4 zalmfilets, op de huid
  • 4 el fijngesneden kruiden:
  • Bieslook, peterselie, tijmblaadjes
  • 150 ml slagroom
  • 2 el mosterd
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in 20 min in licht gezouten water gaar
  2. Verwarm de oven voor op 200°C
  3. Snij intussen de prei in ringen, was ze en laat ze uitlekken
  4. Stoof ze verder met de helft van de boter 15 min zachtjes in een 2e pan
  5. Snij de huid van de zalm, bestrijk met zout en peper en bak aan één kant in de rest van de boter, 2 min.
  6. Leg de zalm in een beboterde ovenschaal op de ongebakken kant.
  7. Bestrooi met de kruiden.
  8. Voeg de slagroom en  mosterd toe aan de prei en breng het aan de kook.
  9. Giet het water af van de aardappelen
  10. Meng het preimengsel erdoor en stamp tot een grove stamppot
  11. Schep het over de zalm en zet 15 min in de oven.
  12. Verdeel over 4 borden

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email