Prei-op-zalm stamppot

Onder prei stamppot begraven zalm, met tuinkruiden en mosterd

Omschrijving:

Hoofdgerecht | aardappelen en groeten | 4 personen
Bereidingstijd: ong. 30 min
Bron: lidl folder, stamppotweken 17-19 februari 2014

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 gr prei
  • 50 gr boter (plus wat extra om in te vetten)
  • 4 zalmfilets, op de huid
  • 4 el fijngesneden kruiden:
  • Bieslook, peterselie, tijmblaadjes
  • 150 ml slagroom
  • 2 el mosterd
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in 20 min in licht gezouten water gaar
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snij intussen de prei in ringen, was ze en laat ze uitlekken
  • Stoof ze verder met de helft van de boter 15 min zachtjes in een 2e pan
  • Snij de huid van de zalm, bestrook met zout en peper en bak aan één kant in de rest van de boter, 2 min.
  • Leg de zalm in een beboterde ovenschaal op de ongebakken kant. Bestrooi met de kruiden.
  • Voeg de slagroom en  mosterd toe aan de prei en breng het aan de kook.
  • Giet het water af van de aardapplen
  • Meng het preimengsel erdoor en stamp tot een grove stamppot
  • Schep het over de zalm en zet 15 min in de oven.
  • Verdeel over 4 borden