Pizzarette om gezellig samen te tafelen en je eigen pizza samen te stellen
Omschrijving
| Hoofdgerechten/ pizza/ gezelligheid
| ± 45 a 50 min
| Ingesloten recept bij de pizzarette + verder eigen invulling.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Voor pizzadeeg
NB: voor een groep van ± 10 pers, dan heb je echt de 500 gr bloem nodig. Zijn het grote eters, dan kan je z.n. je hoeveelheid aanpassen.
- 500 gram bloem (hier heb je dan ± 26 pizzatjes uit)
- 250ml lauw water
- 1 zakje gist (7gr)
- 2 theelepels zout
Voor pizzabeleggingen
- naar keuze kan je heel veel variëren met wat je op de pizza legt.
- iedereen maakt zijn eigen pizza naar smaak
- keuze mogelijkheden zijn (alles klein of fijn gesneden):
- tomatensaus (zelf maken of uit potjes naar keuze)
- uitjes
- blokjes tomaat
- blokjes paprika
- champignons
- ananasblokjes
- kipreepjes
- hamreepjes
- salamieschijfjes
- … … … (wat je zelf nog lekker vindt)
Bereiding
- Meng de bloem, zout, olie en gist in een kom en roer dit even door elkaar.
- Voeg dan 200ml water toe en kneed alles tot een soepel deeg.
- Voeg beetje bij beetje het resterende water toe totdat er een mooi deeg ontstaat wat niet te nat (kleverig is).
- Door wisselende luchtvochtigheid kan er meer of minder bloem nodig zijn. Het moet niet aan je handen blijven plakken bij het kneden.
- Dek de kom af met een doek.
- Zo’n 45 minuten laten rijzen tot het volume is verdubbeld.
- Vervolgens het pizzadeeg uitrollen tot een lap van zo’n 3mm dik, met de uitsteekvorm rondjes maken.
- Poeder de rondjes goed in met bloem tegen het vastkleven en leg ze op een bord of plank.
- Zo kun je ze op tafel zetten, als basis voor het pizza gourmet-feest.
TIPS
TIP 1: meng wat kruiden door het deeg, zoals oregano, peterselie, knoflookpoeder, of bieslook, voor een nóg smakelijker pizzabodem.
TIP 2: heb je een broodmachine? Hier zit ook een programma op om deeg te maken. Het enige wat je hoeft te doen, is de ingrediënten in de mengkom te doen en het juiste programma te kiezen. Helemaal makkelijk!