Pizzarette om gezellig samen te tafelen en je eigen pizza samen te stellen

Omschrijving

| Hoofdgerechten/ pizza/ gezelligheid

| ± 45 a 50 min

| Ingesloten recept bij de pizzarette + verder eigen invulling.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor pizzadeeg 

NB: voor een groep van ± 10 pers, dan heb je echt de 1 kg gr bloem nodig. Zijn het grote eters, dan kan je z.n. je hoeveelheid aanpassen. 

  • 500 gram bloem (hier heb je dan ± 20 pizzatjes uit)
  • 250 ml lauw water
  • 1 zakje gist (7gr)
  • 1 thl zout

Voor pizzabeleggingen

  • naar keuze kan je heel veel variëren met wat je op de pizza legt.
  • iedereen maakt zijn eigen pizza naar smaak
  • keuze mogelijkheden zijn (alles klein of fijn gesneden):
  • tomatensaus (zelf maken of uit potjes naar keuze)
  • uitjes
  • blokjes tomaat
  • blokjes paprika
  • champignons
  • ananasblokjes
  • kipreepjes
  • hamreepjes
  • salamieschijfjes
  • … … … (wat je zelf nog lekker vindt)

Bereiding

  1.   Meng de bloem, zout, olie en gist in een kom en roer dit even door elkaar.
  2.   Voeg dan 200 ml water toe en kneed alles tot een soepel deeg. Ideaal met een keukenmachine
  3.   Voeg beetje bij beetje het resterende water toe totdat er een mooi deeg ontstaat wat niet te nat (kleverig is).
  4.   Door wisselende luchtvochtigheid kan er meer of minder bloem nodig zijn. Het moet niet aan je handen blijven plakken bij het kneden.
  5.   Dek de kom af met een doek.
  6.   Zo’n 45 minuten laten rijzen tot het volume is verdubbeld.
  7.   Vervolgens het pizzadeeg uitrollen tot een lap van zo’n 3 mm dik, met de uitsteekvorm rondjes maken.
TIP 1; als je alle pizzabodempjes van tevoren maakt
  1.   Op die manier hoeven je gasten dan alleen wat saus en hun favoriete ingrediënten toe te voegen en de mini pizza dan af te bakken in de pizzarette.
  2.   Zet in dat geval je keukenoven op de hoogste stand en laat de oven voorverwarmen
  3.   De gemaakte pizzabodems leg je, met een dun laagje saus erop, in de voorverwarmde oven. Het liefst op een pizzastaan
  4.   Bak de bodems tot het deeg stevig is, maar nog niet volledig afgebakken. Het deeg moet dus zeker nog niet helemaal goudbruin gebakken worden.
  5.   Als ze klaar zijn laat je de bodems op een rooster afkoelen tot je ze nodig hebt.

TIP 2: gebruik van kruiden

Meng wat kruiden door het deeg, zoals oregano, peterselie, knoflookpoeder, of bieslook, voor een nóg smakelijker pizzabodem.

TIP 3: gebruik van broodbakmachine

Heb je een broodmachine? Hier zit ook een programma op om deeg te maken. Het enige wat je hoeft te doen, is de ingrediënten in de mengkom te doen en het juiste programma te kiezen. Helemaal makkelijk!

Tenslotte: 

Wil je nog veel meer weten of lezen over pizza’s, kijk dan even bij “Italiën plein

 

Categorieën