Ovenschotel zoete aardappelen

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 30 a 60 min

| 2014.04.24 – Smulweb

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

voor de aardappelen

  • 800 gr zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 tl paprika poeder
  • olijfolie

voor de gehaktballetjes

  • 250 gr gehakt
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 sjalotje
  • 1 ei
  • paneermeel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Schil de aardappels en snij deze in kleine partjes van ongeveer 1-2 cm.
  3. Doe ze in de ovenschaal en bestrooi ze met de kruiden en met een flinke scheut olijfolie.
  4. Snijd de knoflook fijn (of pers) en doe deze ook bij de aardappelen.
  5. De ui in grote stukken snijden (zodat deze niet verbrand in de oven) en voeg deze ook aan de aardappelen toe.
  6. Hussel alles goed door elkaar en doe de schaal 30 min in de oven.
  7. Ga ondertussen de gehaktballetjes maken.
  8. Doe hiervoor het gehakt, een fijn gesneden sjalotje, sambal, paneermeel, ei, peper en zout in een kom en meng alles door elkaar.
  9. Draai er vervolgens kleine gehaktballen van (stuk of 10).
  10. Als de ovenschaal 30 min in de oven heeft gestaan voeg je de gehaktballen toe en laat nog ongeveer 10-15 min in de oven staan.
  11. De gehaktballen en aardappelen moeten dan gaar zijn.
  12. Serveer met een lekkere frisse salade

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email