Ovenschaal met pasta en groenten
Kan ook ideaal aangepast worden voor o.a. een vegetarische maaltijdOmschrijving
| Hoofdgerecht/ pasta en groenten/ 4 pers
| ± 20 min voorbereiding + ± 20 min in de oven
| Infokaartje uit de AH winkel.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 175 gr macaroni grande
- 2 el olijfolie
- 1 bakje baconreepjes (150gr)
- 1 potje Pastagroenten in kruidige Italiaanse tomatensaus (345 gr)
- 2 tomaten, in plakjes
- 1 bol mozzarella 125 gr, in plakken
- ½ thl gedroogde oregano
- Ovenschaal van ± 18×24 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de baconreepjes 2 min.
- Voeg de ratatouille toe en verwarm 2 min. zonder te koken.
- Giet de pasta af, meng deze door de groenten en schep in de ovenschaal.
- Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes.
- Verdeel de tomatenplakjes, mozzarellaplakjes, oregano en eventueel peper en zout erover.
- Bak de pasta ± 20 min. in de oven, tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.
TIP:
- vervang voor een slankere variant de bacon door 150 g mager rundergehakt.
- vervang voor een vegetarische maaltijd de bacon door tofu
Voedingswaarde
Energie: 975 Kcal | Vetten: 54 gr waarvan verz. vetzuren: 0 gr |
Koolhydraten: 80 gr |
Eiwitten: 39 gr |