No bake frambozen cheesecake
Omschrijving
| gebak/ 12 porties
| ± 40 min
| gezien op Instagram en gevonden bij Kookmutsjes
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
bakvorm 28 x 18 cm | bakvorm 28 x 18 cm |
---|---|
Frambozenmengsel | |
|
|
Cheesecake mengsel | |
|
|
Vulling | |
|
|
Topping | |
|
|
Bereiding
Frambozenmengsel
- Doe de frambozen samen met de suiker in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Breng ze 5-7 minuten aan de kook, roer regelmatig.
- Neem een kom en leg er een zeef op.
- Voeg het frambozenmengsel toe en druk dit goed aan met een spatel of lepel zodat de pitjes achterblijven.
- Doe het frambozensap in een spuitzak.
Cheesecake mengsel
- Doe de roomkaas samen met de mascarpone, klopfix, suiker en vanillesuiker in een diepe kom.
- Mix 1 minuut tot een geheel.
- Voeg de slagroom beetje bij beetje toe en mix tot het stijf is.
Opvullen bakvorm
- Neem een theebiscuit. Haal deze door de melk en verdeel ze over een springvorm.
- Herhaal de werkwijze.
- Schep het roomkaasmengsel erover en smeer dit gelijkmatig uit.
- Verdeel wat van het frambozensap erover.
- Herhaal met nog een laag theebiscuit, room en frambozensap.
- Verdeel weer een laag met theebiscuit en schep hier de overige room erover.
- Smeer het egaal uit.
Topping
- Breng de onopgeklopte slagroom tegen de kook aan.
- Voeg de stukgemaakte witte chocolade toe, laat het 1 minuut staan.
- Meng tot een gladde massa.
- Verdeel de witte chocolade ganache gelijkmatig over de cheesecake.
- Spuit er wat van het frambozensap op en ga er met een tandenstoker langs.
- Leg de frambozen cheesecake, afgedekt, in de koelkast om op te stijven, het liefst een nachtje.
Snij de frambozen cheesecake in rechthoekige stukken en garneer met frambozen en verse muntblaadjes. Succes verzekerd.