No Bake Cheesecake

Heerlijk met verse aardbeien in een marinade van vlierbloesemsiroop

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 8 pers

| ± 20 min, 3 u wachten

| 2022.04 – Allerhande

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 200 gr granola noten & pitten (je kan deze kant-en-klaar vinden bij AH) Ikzelf heb gebruik gemaakt van mijn eigen “Homemade granola”. Deze kan je hier vinden
  • 125 g dadels zonder pit
  • snufje zout
  • 1 el water
  • 7 blaadjes gelatine
  • 250 ml verse slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • 600 g aardbeien
  • 200 ml vlierbloesemsiroop (is bij de AH in flesjes te koop) Ikzelf gebruikte mijn zelfgemaakte vlierbloesemsiroop. Deze kan je hier vinden
  • 400 g roomkaas naturel

Extra nodig 

  • keukenmachine
  • bakpapier
  • springvorm met losse bodem (20 cm Ø)
  • (optioneel) Acetaatfolie (is op een rol in verschillende hoogte verkrijgbaar bij Baktotaal

Bereiding

  1. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
  2. Maal in de keukenmachine de granola, dadels en het zout in 4-5 min. tot een samenhangend mengsel.
  3. Voeg wat water toe als het nog niet plakt.
  4. Bekleed je taartvorm met bakpapier en eventueel voor de rand een strook Acetaatfolie. (heb je dat niet, vet je taartvorm evevn in met een beetje olie)
  5. Verdeel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk met natte vingers aan.
  6. Zet tot gebruik in de koelkast.
  7. Week ondertussen de blaadjes gelatine 5 min. in een kom koud water.
  8. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker
  9. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, hou ± 200 g apart voor garnering.
  10. Halveer van de rest van de aardbeien in de lengte.
  11. Verwarm de helft van het vlierbloesemsiroop op laag vuur.
  12. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot de blaadjes zijn opgelost. Laat iets afkoelen.
  13. Doe de roomkaas samen met ¼ van de vlierbloesemsiroop, 4 aardbeien en het gelatinemengsel in de keukenmachine en
    mix tot een romig mengsel.
  14. Spatel de slagroom er zo luchtig mogelijk doorheen.
  15. Neem de taartbodem uit de koelkast.
  16. Verdeel de gehalveerde aardbeien met het puntje omhoog en de snijkant naar buiten rondom tegen de zijkant van de springvorm.
  17. Schep het roommengsel erover en strijk glad.
  18. Laat minimaal 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
  19. Halveer ondertussen de achtergehouden aardbeien voor de garnering.
  20. Meng in een kom met de rest van de vlierbloesemsiroop. Laat staan tot gebruik.
  21. Neem de taart uit de koelkast, haal de springvorm voorzichtig los, haal het folie weg.
  22. Schep de gemarineerde aardbeien erbovenop en serveer.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email