Homemade Granola

Een gezonde afwisseling in je voeding is met deze granolo een goede keus. Met deze hoeveelheid heb je uiteindelijk 2 grote weckpotten vol. Pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak en keuze.

Omschrijving

| gezond ontbijt

| ongeveer 20 minuten + laten afkoelen

| familie

Ingrediënten

  • 300 gram havermout,
  • 100 gram walnoten,
  • 100 gram pecannoten,
  • 100 gram ongezouten pistachenootjes (of kies een mix van 300 gram noten die jij helemaal de bom vindt!),
  • 50 gr pompoenpitten,
  • 50 gram hazelnoten,
  • 50 gram sesamzaad,
  • 300-500 gram gemengd gedroogd fruit (bijv. Rozijnen, cranberry’s, abrikozen en pruimen),
  • 40 gram gemalen kokos
  • 1 theelepel kaneel.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Hak de noten en zaden grof (met vijzel, mes of keukenmachine),
  3. Meng de noten in kom met de havermout, kokos en kaneel en spreid het uit over bakpapier op grote bakplaat.
  4. Verwarm 10-15 minuten in de oven.
  5. Houd in de gaten dat het niet verbrandt!
  6. Laat de granola afkoelen.
  7. Dan pas voeg je de gedroogde vruchten toe.
  8. Verdeel het over de weckpotten!
  9. Heerlijk op yoghurt en kwark voor toetjes en ontbijt.
  10. Lekker met vers fruit en knijpje honing!

Geniet ervan!