Homemade Granola

Een gezonde afwisseling in je voeding is met deze granola een goede keus. Met deze hoeveelheid heb je uiteindelijk 1 grote weckpotten vol. Pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak en keuze. Ik zeg "Heerlijk"...

Omschrijving

| Gezond ontbijt/ goed afgesloten lang houdbaar/ voor meerdere ontbijten

| ± 20 min + laten afkoelen 

| ontvangen van familie + een beetje van mezelf

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 150 gram havermout,
  • 50 gram walnoten,
  • 50 gram pecannoten,
  • 50 gram ongezouten pistachenootjes (of kies een mix van 150 gram noten die jij helemaal de bom vindt!),
  • 25 gr pompoenpitten,
  • 25 gram hazelnoten,
  • 25 gram sesamzaad,
  • 200 gram gemengd gedroogd fruit (bijv. Rozijnen, cranberry’s, abrikozen en pruimen),
  • 25 gram gemalen kokos
  • 1 theelepel kaneel.

Je kan deze hoeveelheid uiteraard aanpassen naar eigen wens en smaak. Alles bij elkaar is dat wel heel veel. Wel handig als je vaak granola gebruikt in je voeding.

In totaal heb je nu 600 gr Granola. Voor 1 portie heb je 25 gr nodig. Geniet ervan.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Hak de noten en zaden grof (met vijzel, mes of keukenmachine),
  3. Meng de noten in kom met de havermout, kokos en kaneel en spreid het uit over bakpapier op grote bakplaat.
  4. Verwarm 10-15 minuten in de oven.
  5. Houd in de gaten dat het niet verbrandt!
  6. Laat de granola afkoelen.
  7. Dan pas voeg je de gedroogde vruchten toe.
  8. Verdeel het over de weckpotten!
  9. Heerlijk op yoghurt en kwark voor toetjes en ontbijt.
  10. Lekker met vers fruit en knijpje honing

 

Voedingswaarde (per portie van 25 gr)
Energie:  168 Kcal

Vetten: 12 gr

Koolhydraten:  8  gr
waarvan suikers: 0 gr
Eiwitten:  4  gr Vezels:   gr Natrium: 34 mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email