No Bake Cheesecake
Heerlijk met verse aardbeien in een marinade van vlierbloesemsiroopOmschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 8 pers
| ± 20 min, 3 u wachten
| 2022.04 – Allerhande
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 gr granola noten & pitten (je kan deze kant-en-klaar vinden bij AH) Ikzelf heb gebruik gemaakt van mijn eigen “Homemade granola”. Deze kan je hier vinden
- 125 g dadels zonder pit
- snufje zout
- 1 el water
- 7 blaadjes gelatine
- 250 ml verse slagroom
- 50 g poedersuiker
- 600 g aardbeien
- 200 ml vlierbloesemsiroop (is bij de AH in flesjes te koop) Ikzelf gebruikte mijn zelfgemaakte vlierbloesemsiroop. Deze kan je hier vinden
- 400 g roomkaas naturel
Extra nodig
- keukenmachine
- bakpapier
- springvorm met losse bodem (20 cm Ø)
- (optioneel) Acetaatfolie (is op een rol in verschillende hoogte verkrijgbaar bij Baktotaal
Bereiding
- Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
- Maal in de keukenmachine de granola, dadels en het zout in 4-5 min. tot een samenhangend mengsel.
- Voeg wat water toe als het nog niet plakt.
- Bekleed je taartvorm met bakpapier en eventueel voor de rand een strook Acetaatfolie. (heb je dat niet, vet je taartvorm evevn in met een beetje olie)
- Verdeel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk met natte vingers aan.
- Zet tot gebruik in de koelkast.
- Week ondertussen de blaadjes gelatine 5 min. in een kom koud water.
- Klop de slagroom stijf met de poedersuiker
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien, hou ± 200 g apart voor garnering.
- Halveer van de rest van de aardbeien in de lengte.
- Verwarm de helft van het vlierbloesemsiroop op laag vuur.
- Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot de blaadjes zijn opgelost. Laat iets afkoelen.
- Doe de roomkaas samen met ¼ van de vlierbloesemsiroop, 4 aardbeien en het gelatinemengsel in de keukenmachine en
mix tot een romig mengsel. - Spatel de slagroom er zo luchtig mogelijk doorheen.
- Neem de taartbodem uit de koelkast.
- Verdeel de gehalveerde aardbeien met het puntje omhoog en de snijkant naar buiten rondom tegen de zijkant van de springvorm.
- Schep het roommengsel erover en strijk glad.
- Laat minimaal 3 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
- Halveer ondertussen de achtergehouden aardbeien voor de garnering.
- Meng in een kom met de rest van de vlierbloesemsiroop. Laat staan tot gebruik.
- Neem de taart uit de koelkast, haal de springvorm voorzichtig los, haal het folie weg.
- Schep de gemarineerde aardbeien erbovenop en serveer.