Mango muffins met sinaasappelglazuur

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 16 muffins

| ongeveer 1 uur

| 2014.03.12 – Colruyt inspiratiefolder, boni voor elk moment

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango
  • 1 sinaasappel
  • 150 gr boter
  • 3 eieren
  • 150 gr zelfrijzende bloem
  • 150 gr Suiker
  • 50 gr bloemsuiker
  • 1 sn zout

Bereiding

  1. Schil de mango en snij in kleine blokjes
  2. Pers de sinaasappel uit (u hebt 3 eetlepels sap nodig)
  3. Leg 16 papieren muffin vormpjes op een bakplaat
  4. Verwarm de oven voor op 175 °C
  5. Snij de boter in stukjes en voeg de suiker toe. mis goed tot een zacht mengel. Voeg 1 ei toe en mix 30 sec. Voeg het tweede ei toe en mix opnieuw 30 sec. Doe hetzelfde met het derde ei
  6. Voeg het zout toe aan de zelfrijzende bloem en zeef boven het eiermengsel. Meng er de mangoblokjes onder.
  7. Vul de papieren vormpjes tot de helft met het deeg. Bak ± 25 min in de voorverwarmde oven.
  8. Schakel de oven uit en laat de muffins 5 min. staan. Haal ze uit de oven en laat afkoelen
  9. Maak intussen het glazuur: roer het sinaasappelsap en de bloemsuiker tot een mooi glad mengsel.
  10. Versier de muffins met lijntjes glazuur. Zet daarvoor de muffins zo dicht mogelijk bij elkaar. Doe een beetje glazuur op een koffielepel en beweeg die heen en weer over de muffins.
Voedingswaarde
Energie: 143Kcal Eiwitten: 1,5 gr Vetten: 8,7 gr Koolhydraten: 14,6 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email