Mediterrane stampot

Uit de oven

Omschrijving

hoofdgerecht | aardappelen en groeten | 4 personen
Bereidingstijd:ong. 40 min
Bron: lidl folder, stamppotweken 17-19 februari 2014-02-16

Ingrediënten

  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 1 zak rucola
  • 3 sjalotjes, gepeld en geringd
  • 300 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 40 gr pijnboompitten
  • 1 dl room
  • 8gedroogde tomaten
  • 2 bolletjes mozzarella, in plakjes
  • Blaadjes van 3 takjes basillicum
  • Ovenplaat bekleed met bakpapier
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen 10 min
  • Giet het af en leg op de aardappels op een bakpaaat samen me te cherrytomaatjes, sjalotten pijnpboompitten en zout en peper naar smaak.
  • Giet er 2 el olijfolie over en zet dan 20 min in de oven.
  • Haal de plaat uit de oven, giet de room er over en leg er de rucola gedroogde tomaat en mozzarella op
  • Schep over in een ruime schaal en stamp het geheel grof.
  • Giet de rest van de olijfolie erover en bestrooi met basilicum
  • Serveer direct.