Mediterrane stamppot uit de oven
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 40 min
| 2014.02.19 – Lidl folder, stamppot weken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1,2 kg kruimige aardappelen
- 4 el olijfolie
- 1 zak rucola
- 3 sjalotjes, gepeld en geringd
- 300 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
- 40 gr pijnboompitten
- 1 dl room
- 8gedroogde tomaten
- 2 bolletjes mozzarella, in plakjes
- Blaadjes van 3 takjes basilicum
- Ovenplaat bekleed met bakpapier
- Zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen 10 min
- Giet het af en leg op de aardappels op een bakplaat samen me te cherrytomaatjes, sjalotten pijnboompitten en zout en peper naar smaak.
- Giet er 2 el olijfolie over en zet dan 20 min in de oven.
- Haal de plaat uit de oven, giet de room er over en leg er de rucola gedroogde tomaat en mozzarella op
- Schep over in een ruime schaal en stamp het geheel grof.
- Giet de rest van de olijfolie erover en bestrooi met basilicum
- Serveer direct.