Limoentaart

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 8 a 10 pers

| 90 min

| Allerhande magazine, maart 2009

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 200 g koude boter, in kleine blokjes
  • 150 g poedersuiker
  • 5 eieren
  • 2 x 1,5 limoenen

Bereiding

  1. Mix met de keukenmachine of met koele handen de bloem met 125 g boter, 100 g poedersuiker en 1 ei snel tot een samenhangend geheel.
  2. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het een kwartier rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Verdeel het zachte deeg gelijkmatig over de taartvorm (vergeet het opstaande randje niet).
  5. Leg daar waar straks de taartvulling komt een stuk bakpapier en leg hierop de steunvulling.
  6. Bak de taartbodem 15 minuten in het midden van de hete oven.
  7. Boen 1 limoen schoon, rasp de schil en pers alle limoenen uit.
  8. Smelt de rest van de boter.
  9. Klop de eieren los met de rest van de poedersuiker, klop er het limoensap en de rasp doorheen.
  10. Klop de gesmolten boter er goed door tot een samenhangend geheel.
  11. Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de steunvulling en het bakpapier.
  12. Schenk het limoenmengsel op de taartbodem en bak de taart in nog 30 minuten gaar.
  13. Laat de taart afkoelen.
Voedingswaarde
Energie: 280 Kcal Eiwitten: 5 gr Vetten: 16 gr Koolhydraten: 28 gr

Categorieën