Limoentaart
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 8 a 10 pers
| 90 min
| Allerhande magazine, maart 2009
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 200 g koude boter, in kleine blokjes
- 150 g poedersuiker
- 5 eieren
- 2 x 1,5 limoenen
Bereiding
- Mix met de keukenmachine of met koele handen de bloem met 125 g boter, 100 g poedersuiker en 1 ei snel tot een samenhangend geheel.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het een kwartier rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verdeel het zachte deeg gelijkmatig over de taartvorm (vergeet het opstaande randje niet).
- Leg daar waar straks de taartvulling komt een stuk bakpapier en leg hierop de steunvulling.
- Bak de taartbodem 15 minuten in het midden van de hete oven.
- Boen 1 limoen schoon, rasp de schil en pers alle limoenen uit.
- Smelt de rest van de boter.
- Klop de eieren los met de rest van de poedersuiker, klop er het limoensap en de rasp doorheen.
- Klop de gesmolten boter er goed door tot een samenhangend geheel.
- Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de steunvulling en het bakpapier.
- Schenk het limoenmengsel op de taartbodem en bak de taart in nog 30 minuten gaar.
- Laat de taart afkoelen.
Voedingswaarde
Energie: 280 Kcal | Eiwitten: 5 gr | Vetten: 16 gr | Koolhydraten: 28 gr |