Lemoncurd cheesecake

een verfrissende cake, erg lekker als je van een beetje zuur houd

Omschrijving

| bakerij/ gebak/ 12 porties

| 24 cm

| ± 30 min/ 65 min bakken/ ± 1u koelen/ 4u koelkast

| gevonden bij ‘Zoete recepten’ op internet, en een beetje van mijzelf

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Deel 1

  • 1 pak Bastogne koeken (260 gram)
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 600 gram roomkaas
  • 200 gram suiker
  • 250 gram zure room
  • 1 tl vanille extract
  • 1-2 el citroensap
  • 3 eieren

Topping

  • Lemon curd
  • Opgeklopte slagroom  
  • Frambozen (of fruit naar keuze)

Bereiding

  1. Bekleed een bakvorm van 24 cm met bakpapier.
  2. Maal de Bastogne koeken fijn in de blender, desnoods in meerdere keren.
  3. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt hier 100 gram boter in.
  4. Meng de koekkruimels erdoor en verdeel dit over de bodem van de bakvorm.
  5. Druk het plat met een lepel en zet in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 140 °C.
  7. Neem een beslagkom en mix hierin een aantal minuten de roomkaas samen met de suiker tot een zacht en glad geheel.
  8. Voeg dan de zure room, een beetje citroensap en het vanille extract toe en meng goed.
  9. Zet de mixer weg en schep nu één voor één de eieren er doorheen.
  10. Het is belangrijk dat je dit niet met de mixer doet.
  11. Giet het mengsel in de bakvorm.
  12. Zet de taart 65 min in de voorverwarmde oven.
  13. Wanneer de taart klaar is zet je de oven op een kier (en uit) en laat je hem op deze manier een uur afkoelen.
  14. Haal de cheesecake hierna uit de oven en maak de zijkanten voorzichtig los met een mesje.
  15. Zet de cheesecake wanneer hij op kamertemperatuur is voor minstens vier uur in de koelkast om op te stijven.
  16. Vaak ontstaat er een omhoog staand randje bij het afbakken van een cheesecake.
  17. Deze snij ik er vaak vanaf zodat de cheesecake overal even hoog is.
  18. Smeer vervolgens een lekkere laag lemon curd boven op de cheesecake, zo dik als je zelf wilt!
  19. Versier voor het serveren eventueel nog met opgeklopte slagroom en frambozen (of ander fruit naar keuze).

 

Categorieën