Lemon Curd

Een heerlijke zoet-zure verleiding in gebak... Heel makkelijk te maken en succes verzekerd

Omschrijving

| zoetigheden/ ± 2 a 3 potjes

| ± 10 a 15 min & laten afkoelen

| gevonden op internet en een beetje van mijzelf

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 grote citroenen, liefst biologisch
  • 175 gr witte basterdsuiker
  • 150 gr roomboter
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

  1. Rasp de citroen met een fijne rasp en pers ze uit, vang het sap op.
  2. Klop de eieren (dooiers en eiwit) met de basterdsuiker en vanillesuiker los met een garde of keukenmachine
  3. Voeg de citroenrasp toe aan het eiermengsel en roer erdoor (wil je een helemaal gladde lemon curd dan kun je de rasp ook weglaten maar hij is wel lekkerder van smaak met rasp).
  4. Verwarm het citroensap met boter in een pannetje op het vuur.
  5. Giet dan het iets afgekoelde (lauw) gesmolten botermengsel met citroensap, beetje bij beetje bij de losgeklopte eieren.
  6. Doe nu alles terug in de pan en verwarm op een zacht vuurtje terwijl je blijft roeren.
  7. Zo laat je het zachtjes al roerend indikken. In totaal zo’n 3 a 5 min.
  8. Let op! Zet het vuur niet te hoog, om aanbranden van de lemon curd te voorkomen.
  9. Laat daarna afkoelen, dan dikt de lemon curd ook nog iets in.
  10. Bewaar de lemon curd in afgesloten potjes of bakjes tot maximaal 2 weken in de koelkast.

Categorieën