Lasagna met veggie-reepjes en smeuïge groentesaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ pasta/ vegetarisch/ kaas/ 4 pers

| meer dan 60 min

| 2014.01.12 – Colruyt inspiratiefolder, heerlijke groenten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 g vegetarische wokreepjes (diepvries)
  • 500 g champignons
  • 2 preien
  • 2 stengels groene selders
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 80 g geraspte kaas
  • 2 el. boter
  • 6 dl melk
  • 12 lasagnevellen
  • 1 el. bloem
  • 1 dl groentebouillon (1/3 blokje opgelost in 1 dl heet water)
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  2. Snij de prei en de selder fijn.
  3. Snij de champignons in schijfjes.
  4. Smelt 1 el. boter in een kookpot en stoof de prei en de selder ± 5 min. Strooi er de bloem over en meng goed. Overgiet met de melk en roer tot de saus licht gebonden is.
  5. Roer er de diepgevroren wokreepjes onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Zet opzij.
  6. Smelt 1 el. boter in een kookpan en bak de fijngesnipperde ui en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak 3 à 5 min. op een hevig vuur. Overgiet met de bouillon.
  7. Verdeel enkele el. prei mengeling over de bodem van een ovenschaal. Bedek met 4 lasagne blaadjes (schik ze naast elkaar).
  8. Verdeel er de champignons over en bedek opnieuw met 4 vellen lasagne.
  9. Lepel er nog een laagje prei mengeling over, gevolgd door 4 lasagne blaadjes en de rest van de prei mengeling.
  10. Zorg ervoor dat de lasagne blaadjes volledig bedekt zijn.
  11. Bestrooi met de geraspte kaas en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven. 
  12. Serveer met een stukje stokbrood.
Drankadvies
Wijn: Chianti Classico D.O.C.G., Nozzoleto Tenute Ambrogio, Giovanni Folonari Toscana (Italië) 
Bier: Grimbergen Dubbel, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 733 Kcal Eiwitten: 46,9 gr Vetten: 22,2 gr Koolhydraten: 87,9 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email