Lasagna met veggie-reepjes en smeuïge groentesaus
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ pasta/ vegetarisch/ kaas/ 4 pers
| meer dan 60 min
| 2014.01.12 – Colruyt inspiratiefolder, heerlijke groenten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 g vegetarische wokreepjes (diepvries)
- 500 g champignons
- 2 preien
- 2 stengels groene selders
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 80 g geraspte kaas
- 2 el. boter
- 6 dl melk
- 12 lasagnevellen
- 1 el. bloem
- 1 dl groentebouillon (1/3 blokje opgelost in 1 dl heet water)
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snij de prei en de selder fijn.
- Snij de champignons in schijfjes.
- Smelt 1 el. boter in een kookpot en stoof de prei en de selder ± 5 min. Strooi er de bloem over en meng goed. Overgiet met de melk en roer tot de saus licht gebonden is.
- Roer er de diepgevroren wokreepjes onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Zet opzij.
- Smelt 1 el. boter in een kookpan en bak de fijngesnipperde ui en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak 3 à 5 min. op een hevig vuur. Overgiet met de bouillon.
- Verdeel enkele el. prei mengeling over de bodem van een ovenschaal. Bedek met 4 lasagne blaadjes (schik ze naast elkaar).
- Verdeel er de champignons over en bedek opnieuw met 4 vellen lasagne.
- Lepel er nog een laagje prei mengeling over, gevolgd door 4 lasagne blaadjes en de rest van de prei mengeling.
- Zorg ervoor dat de lasagne blaadjes volledig bedekt zijn.
- Bestrooi met de geraspte kaas en zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.
- Serveer met een stukje stokbrood.
Drankadvies
Wijn: | Chianti Classico D.O.C.G., Nozzoleto Tenute Ambrogio, Giovanni Folonari Toscana (Italië) |
Bier: | Grimbergen Dubbel, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 733 Kcal | Eiwitten: 46,9 gr | Vetten: 22,2 gr | Koolhydraten: 87,9 gr |