Omschrijving:
Hoofdgerecht | rund/ lam | 4 personen
Bereidingstijd: 25 min (voorbereiding) + 1 ½ a 3 uur bereiding zelf
Bron: Boek Rogan Josh,
Ingrediënten:
- 2 el bloem
- 1 el chilipoeder
- 2 theel. Gemalen koriander
- 1 theel. Gemberpoeder
- 1 theel. Zout
- Snufje nootmuskaat
- 4 lamsschenkels, elk ong. 500 gr
- 2 el plantaardige olie
- 1 grote ui, dungesneden
- 300 l Griekse yoghurt
- 450 ml lamsbouillon, heet
- 4 kardemompeulen, gekneusd
- Enkele saffraandraden
- 4 kleine tomaten, elk in 6 partjes gesneden
Bereidingswijze:
- Meng de bloem met het chilipoeder, de koriander, de gember, het zout en de nootmuskaat.
- Bestuif de schenkels met de bloem. Bewaar overgebleven bloem.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet de olie in een grote braadslee en zet dat op een hoog vuur.
- Bak de lamsschenkels rondom mooi bruin en leg ze op een bord.
- Bak de ui in de braadslee goudbruin in 10 min. doe de overgebleven bloem erbij, bak de bloem al roerend 1 min mee.
- Roer de yoghurt en bouillon door het mengsel.
- Doe de lamsschenkels terug in de braadslee. Voeg de kardemom en de saffraan toe en breng alles aan de kook.
- Dek alles goed af met aluminiumfolie en zet de schenkels 1 ½ uur in de oven.
- Doe de tomaten erbij en zet de braadslee terug in de oven voor nog eens 40 a 60 min tot het vlees bijna van de botten valt.
- Serveer heet.
Tip:
Hoe langer je dit in de oven zet, des te zachter wordt het vlees. Het kan wel 3 uur zachtjes pruttelen, maar denk er dan aan om de braadslee goed af te sluiten met folie. Voeg wat water of bouillon toe als het een beetje droog wordt.