Krieltjessalade met groene kruiden

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| ± 50 min

| 2013.04.24 – Colruyt inspiratiefolder, tijd voor bbq

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 plantje basilicum
  • 1 plantje platte peterselie
  • 500 gr krielaardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klp mosterd ‘grof gemalen’
  • 3 el. Olijfolie extra vierge
  • 1 el rode wijnazijn
  • Zwarte p&z

Bereiding

  1. snij met een dunschiller de ongeschilde courgette in dunnen slierten
  2. hak de peterselie fijn en scheur de basilicumblaadjes
  3. plet het knoflookteentje met de platte kant van een groot mes.
  4. boen de krielaardappelen schoon, kook ze ± 20 min in de schil in lichtgezouten water en giet af.
  5. meng ondertussen het geplette knoflookteentje met de mosterd, de rode wijnazijn en de olijfolie.
  6. meng de krielaardappelen met de courgetteslierten en giet er de dressing over. Kruid met zwarte p&z
  7. meng er ten slotte de groene kruiden onder.
Tip:

Deze krielsalade krijgt nog meer smaak wanneer u ze vooraf klaarmaakt en in de koelkast laat rusten. Haal 15 min voor het opdienen uit de koelkast. Past prima bij dunne lende.

 

Drankadvies
Wijn:

Nobilo Orca Bay. Soufignon Blanc, Nieuw Zeeland

Bier:
Voedingswaarde
Energie: 187 Kcal Eiwitten: 3,7 gr Vetten: 7,7 gr Koolhydraten: 25,7 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email