Krieltjessalade met groene kruiden
Omschrijving:
Hoofdgerecht | bijgerecht | salade | 4 personen
Bereidingstijd: 50 min
Bron: 2013.04.24 – Colruyt inspiratiefolder, tijd voor bbq
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 1 plantje basilicum
- 1 plantje platte peterselie
- 500 gr krielaardappelen
- 1 teenjte knoflook
- 1 klp mosterd ‘grof gemalen’
- 3 el. Olijfolie extra vierge
- 1 el rode wijnazijn
- Zwarte p&z
Bereidingswijze:
- snij met een dunschiller d eongeschilde courgette in dunnen slierten
- hak de peterselie fijn en scheur de basilicumblaadjes
- plet het knoflookteentje met de platte kant van een groot mes.
- boen de krielaardappelen schoon, kook ze ± 20 min in de schil in lichtgezouten water en giet af.
- meng ondertussen het geplette knoflookteentje met de mosterd, de rode wijnazijn en de olijfolie.
- meng de krielaardappelen met de courgetteslierten en giet er de dressing over. Kruid met zwarte p&z
- meng er ten slotte de groene kruiden onder.
Tip:
Deze krielsalade krijgt nog meer smaak wanneer u ze vooraf klaarmaakt en in de koelkast laat rusten. Haal 15 min voor het opdienen uit de koelkast.
Past prima bij dunne lende.
Drankadvies:
Nobilo Orca Bay. Soufignon Blanc, Nieuw Zeeland
Voedingswaarde:
- Energie: 187 kcal
- Eiwitten: 3,7 gr
- Vetten: 7,7 gr
- Koolhydraten: 25,7 gr