Krieltjessalade tuinkruiden

Krieltjessalade met groene kruiden

Omschrijving:

Hoofdgerecht | bijgerecht | salade | 4 personen
Bereidingstijd: 50 min
Bron: 2013.04.24 – Colruyt inspiratiefolder, tijd voor bbq

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 plantje basilicum
  • 1 plantje platte peterselie
  • 500 gr krielaardappelen
  • 1 teenjte knoflook
  • 1 klp mosterd ‘grof gemalen’
  • 3 el. Olijfolie extra vierge
  • 1 el rode wijnazijn
  • Zwarte p&z

Bereidingswijze:

  1. snij met een dunschiller d eongeschilde courgette in dunnen slierten
  2. hak de peterselie fijn en scheur de basilicumblaadjes
  3. plet het knoflookteentje met de platte kant van een groot mes.
  4. boen de krielaardappelen schoon, kook ze ± 20 min in de schil in lichtgezouten water en giet af.
  5. meng ondertussen het geplette knoflookteentje met de mosterd, de rode wijnazijn en de olijfolie.
  6. meng de krielaardappelen met de courgetteslierten en giet er de dressing over. Kruid met zwarte p&z
  7. meng er ten slotte de groene kruiden onder.

Tip:

Deze krielsalade krijgt nog meer smaak wanneer u ze vooraf klaarmaakt en in de koelkast laat rusten. Haal 15 min voor het opdienen uit de koelkast.

Past prima bij dunne lende.

Drankadvies:

Nobilo Orca Bay. Soufignon Blanc, Nieuw Zeeland

Voedingswaarde:

  • Energie: 187 kcal
  • Eiwitten: 3,7 gr
  • Vetten: 7,7 gr
  • Koolhydraten: 25,7 gr

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten