Kleurrijke groentebrochettes met Brazilian steak

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| paar minuten

| 2014.06.04 – Colruyt inspiratiefolder, Barbeque 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Brazilian steaks 
  • 2 aubergines
  • 250 g champignons
  • 150 g kerstomaten
  • 600 g krielaardappelen
  • 3 el. tapenade (naar keuze)
  • 4 el. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

voorbereiding in de keuken (20 min + 30 min laten trekken)
  1. Snij de aubergines in de lengte in dunne plakken.
  2. Kruid met 1 el. zout, laat 30 min. trekken en laat daarna uitlekken in een vergiet.
  3. Dep droog met keukenpapier. Snij de steeltjes van de champignons.
  4. Kook de krielaardappelen ± 20 min. in de schil in licht gezouten water. Giet af.
  5. Verhit intussen 3 el. olijfolie in een grillpan en bak de aubergine 2 min. aan elke kant.
  6. Besmeer de aubergineplakken met de tapenade en rol strak op.
  7. Steek afwisselend 1 krielaardappel, 1 rolletje aubergine, 1 kerstomaat en 1 champignon op een spiesje.
  8. In totaal hebt u 8 brochettes nodig. Wrijf ze in met 1 el. olijfolie.
bereiding op de bbq (± 10 min)
  1. Bak de Brazilian steaks ± 3 min. aan elke kant (zonder de schijfjes boter) op een hete barbecue.
  2. Als u de gemarineerde steaks niet saignant wilt, laat ze dan nog even verder bakken.
  3. Bak de groentebrochettes 2 min. aan elke kant.
  4. Afwerking: Snij de steak in schuine stukken en leg er de schijfjes kruidenboter op.
  5. Serveer met de brochettes en een groene salade. Tip: Ook lekker met gele paprika.
Drankadvies
Wijn:

Vítoria Merlot, I.G.P. Pays d’Oc

Bier: Leffe Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 637 Kcal Eiwitten: 47,3 gr Vetten: 33,4 gr Koolhydraten: 35,6 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email