Groentebrochettes …

Kleurrijke groentebrochettes met Brazilian steak

Omschrijving

Hoofdgerecht | Vlees | Barbecue | 4 personen
Bereidingstijd: paar minuten
Bron: 2014.06.04 – Colruyt inspiratiefolder, Barbeque 

Ingrediënten

  • 4 Brazilian steaks (beenhouwerij)
  • 2 aubergines
  • 250 g champignons
  • 150 g kerstomaten
  • 600 g krielaardappelen
  • 3 eetl. tapenade (naar keuze)
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding (20 min. + 30 min. trekken + ± 10 min.)

Bereiding in de keuken (20 min. + 30 min. trekken)

  1. Snij de aubergines in de lengte in dunne plakken.
  2. Kruid met 1 eetl. zout, laat 30 min. trekken en laat daarna uitlekken in een vergiet.
  3. Dep droog met keukenpapier. Snij de steeltjes van de champignons.
  4. Kook de krielaardappelen ± 20 min. in de schil in lichtgezouten water. Giet af.
  5. Verhit intussen 3 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de aubergine 2 min. aan elke kant.
  6. Besmeer de aubergineplakken met de tapenade en rol strak op.
  7. Steek afwisselend 1 krielaardappel, 1 rolletje aubergine, 1 kerstomaat en 1 champignon op een spiesje.
  8. In totaal hebt u 8 brochettes nodig. Wrijf ze in met 1 eetl. olijfolie.

Bereiding op de barbecue (± 10 min.)

  1. Bak de Brazilian steaks ± 3 min. aan elke kant (zonder de schijfjes boter) op een hete barbecue.
  2. Als u de gemarineerde steaks niet saignant wilt, laat ze dan nog even verder bakken.
  3. Bak de groentebrochettes 2 min. aan elke kant.
  4. Afwerking: Snij de steak in schuine stukken en leg er de schijfjes kruidenboter op.
  5. Serveer met de brochettes en een groene salade. Tip: Ook lekker met gele paprika.

Drankadvies

Bier: Leffe Blond, Abdijbier
Wijn: Vítoria Merlot, I.G.P. Pays d’Oc

Voedingswaarde

  • Energie: 637 kcal
  • Eiwitten: 47.3 g
  • Vetten: 33.4 g
  • Koolhydraten: 35.6 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten