Kleurrijke groentebrochettes met Brazilian steak
Omschrijving
Hoofdgerecht | Vlees | Barbecue | 4 personen
Bereidingstijd: paar minuten
Bron: 2014.06.04 – Colruyt inspiratiefolder, Barbeque
Ingrediënten
- 4 Brazilian steaks (beenhouwerij)
- 2 aubergines
- 250 g champignons
- 150 g kerstomaten
- 600 g krielaardappelen
- 3 eetl. tapenade (naar keuze)
- 4 eetl. olijfolie
- peper en zout
Bereiding (20 min. + 30 min. trekken + ± 10 min.)
Bereiding in de keuken (20 min. + 30 min. trekken)
- Snij de aubergines in de lengte in dunne plakken.
- Kruid met 1 eetl. zout, laat 30 min. trekken en laat daarna uitlekken in een vergiet.
- Dep droog met keukenpapier. Snij de steeltjes van de champignons.
- Kook de krielaardappelen ± 20 min. in de schil in lichtgezouten water. Giet af.
- Verhit intussen 3 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de aubergine 2 min. aan elke kant.
- Besmeer de aubergineplakken met de tapenade en rol strak op.
- Steek afwisselend 1 krielaardappel, 1 rolletje aubergine, 1 kerstomaat en 1 champignon op een spiesje.
- In totaal hebt u 8 brochettes nodig. Wrijf ze in met 1 eetl. olijfolie.
Bereiding op de barbecue (± 10 min.)
- Bak de Brazilian steaks ± 3 min. aan elke kant (zonder de schijfjes boter) op een hete barbecue.
- Als u de gemarineerde steaks niet saignant wilt, laat ze dan nog even verder bakken.
- Bak de groentebrochettes 2 min. aan elke kant.
- Afwerking: Snij de steak in schuine stukken en leg er de schijfjes kruidenboter op.
- Serveer met de brochettes en een groene salade. Tip: Ook lekker met gele paprika.
Drankadvies
Bier: Leffe Blond, Abdijbier
Wijn: Vítoria Merlot, I.G.P. Pays d’Oc
Voedingswaarde
- Energie: 637 kcal
- Eiwitten: 47.3 g
- Vetten: 33.4 g
- Koolhydraten: 35.6 g