Hindegebraad in notenkorstje

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers

| meer dan 60 min.

| 2013.10.23 – Colruyt inspiratiefolder, wild voor iedereen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 g hindegebraad (diepvries)
  • 150 g chorizo )
  • 0.5 groene kool
  • 4 dikke aardappelen
  • 1 ui
  • 4 el. boter
  • 3 el. melk
  • 30 g hazelnoten
  • 2 el. panko (Japans paneermeel)
  • 2 el. Uien konfijt (bokaal)
  • 2 dl kalfsfond (bokaal)
  • 1 dl rode porto
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat het hinde gebraad oppervlakkig ontdooien.
  2. Hak de hazelnoten fijn en meng onder de panko en 2 el. boter. Kruid met peper en zout.
  3. Verwijder de middelste nerven van de groene kool bladeren en snij de rest in fijne reepjes.
  4. Dompel de reepjes 2 min. onder in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  5. Snipper de ui fijn.
  6. Kook de aardappelen ± 35 min. gaar in de schil in licht gezouten water. Giet af.
  7.  Smelt intussen 1 el. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
  8. Voeg de reepjes groene kool toe en laat 5 min. bakken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  9. Snij een hoedje van de aardappelen (in de lengte).
  10. Hol uit tot op 1 cm van de schil.
  11. Prak het vruchtvlees fijn met een vork en mix met 1/4 van de groene kool reepjes.
  12. Voeg de melk toe om de puree smeuïger te maken.
  13. Vul de uitgeholde aardappelen met die puree (u kan een spuitzak gebruiken voor een mooi resultaat).
  14. Op het moment zelf (40 min.)
  15. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  16. Smelt 1 el. boter in een pan en bak het hindegebraad aan alle kanten goudbruin.
  17. Schik in een ovenschaal en verdeel er de pankomengeling over.
  18. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven (hinde mag u rosé eten).
  19. Snij de chorizo intussen in blokjes van ½ cm en bak ze 4 à 5 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  20. Voeg de rest van de groene kool reepjes toe en verwarm alles. Neem van het vuur en hou warm.
  21. Maak de saus: blus de pan met de porto en de kalfsfond en laat nog even inkoken.
  22. Voeg het uien konfijt toe en kruid met peper en zout.
  23. Verwarm de gevulde aardappelen even in de oven (op het einde van de braadtijd van het vlees) of in de microgolfoven.
  24. Snij het vlees in sneden en leg op de borden.
  25. Serveer met de groene kool en wat saus en een gevulde aardappel. 
Drankadvies
Wijn:

Château des Fines Roches, A.O.P. Châteauneuf-du-Pape

Bier: Keizer Karel Robijn Rood
Voedingswaarde
Energie: 735 Kcal Eiwitten: 57,9 gr Vetten: 38,1 gr Koolhydraten: 30,8 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email