Hindegebraad in notenkorstje
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers
| meer dan 60 min.
| 2013.10.23 – Colruyt inspiratiefolder, wild voor iedereen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 g hindegebraad (diepvries)
- 150 g chorizo )
- 0.5 groene kool
- 4 dikke aardappelen
- 1 ui
- 4 el. boter
- 3 el. melk
- 30 g hazelnoten
- 2 el. panko (Japans paneermeel)
- 2 el. Uien konfijt (bokaal)
- 2 dl kalfsfond (bokaal)
- 1 dl rode porto
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
- Laat het hinde gebraad oppervlakkig ontdooien.
- Hak de hazelnoten fijn en meng onder de panko en 2 el. boter. Kruid met peper en zout.
- Verwijder de middelste nerven van de groene kool bladeren en snij de rest in fijne reepjes.
- Dompel de reepjes 2 min. onder in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
- Snipper de ui fijn.
- Kook de aardappelen ± 35 min. gaar in de schil in licht gezouten water. Giet af.
- Smelt intussen 1 el. boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
- Voeg de reepjes groene kool toe en laat 5 min. bakken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Snij een hoedje van de aardappelen (in de lengte).
- Hol uit tot op 1 cm van de schil.
- Prak het vruchtvlees fijn met een vork en mix met 1/4 van de groene kool reepjes.
- Voeg de melk toe om de puree smeuïger te maken.
- Vul de uitgeholde aardappelen met die puree (u kan een spuitzak gebruiken voor een mooi resultaat).
- Op het moment zelf (40 min.)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Smelt 1 el. boter in een pan en bak het hindegebraad aan alle kanten goudbruin.
- Schik in een ovenschaal en verdeel er de pankomengeling over.
- Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven (hinde mag u rosé eten).
- Snij de chorizo intussen in blokjes van ½ cm en bak ze 4 à 5 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Voeg de rest van de groene kool reepjes toe en verwarm alles. Neem van het vuur en hou warm.
- Maak de saus: blus de pan met de porto en de kalfsfond en laat nog even inkoken.
- Voeg het uien konfijt toe en kruid met peper en zout.
- Verwarm de gevulde aardappelen even in de oven (op het einde van de braadtijd van het vlees) of in de microgolfoven.
- Snij het vlees in sneden en leg op de borden.
- Serveer met de groene kool en wat saus en een gevulde aardappel.
Drankadvies
Wijn: |
Château des Fines Roches, A.O.P. Châteauneuf-du-Pape |
Bier: | Keizer Karel Robijn Rood |
Voedingswaarde
Energie: 735 Kcal | Eiwitten: 57,9 gr | Vetten: 38,1 gr | Koolhydraten: 30,8 gr |