Herfstcake, met heerlijke peertjes uit moeders tuin
Omschrijving
| bakkerij/ gebak/ 8 pers
| ± 1,5 uur in totaal
| gezien op instagram, chef; R. van Veen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 10 bitterkoekjes (kan je vervangen door bvb lange vingers, ik gebruikte Zeeuwse speculaasjes)
- 50 ml Amaretto (gebruik bij lange vingers een likeur, ik gebruikte limoncello)
- 150 gr zachte boter
- 150 gr bruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 150 gr bloem
- 1 thl bakpoeder
- 1 thl kaneelpoeder
- Mespunt zout
- 100 gr walnoten
- 2 peren
- Poedersuiker om te bestrooien
Bereiding
voorbereiding
- Snijd de koekjes in stukjes, doe ze in een kommetje en schenk de Amaretto erover.
- Indien je lange vingers, of zoals bij mij Zeeuwse Speculaasjes, gebruikt, wacht dan even met het besprenkelen met een likeur omdat ze anders te zacht worden. Doe dit dan vlak vóór het mengen
- Zet dit even weg zodat de Amaretto in de koekjes kan trekken.
- Laat in een ander kommetje de walnoten in water staan zodat ze iets zachter worden waardoor ze straks in de oven minder droog worden.
- Beboter een ronde springvorm van 22 cm en bedek de bodem met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180 C, boven en onderwarmte.
bereiding
- Meng in een staande mixer de boter met de suiker en roer deze zacht en romig.
- Voeg al mixend één voor één de eieren toe.
- Zeef de bloem samen met bakpoeder, kaneel en zout boven de beslagkom en mix dit goed door het beslag.
- Schil de peren en snijd ze in blokjes.
- Schep de stukjes peer samen met de koekstukjes door het beslag.
- Giet het beslag in de beboterde springvorm, strijk de bovenkant glad en beleg met de walnoten.
- Bak de herfstcake in de oven in 80 min gaar.
- Laat de cake na het bakken eerst 10 min afkoelen in de vorm.
- Verwijder dan de ring en laat verder afkoelen.
- Bestrooi voor het serveren met een beetje poedersuiker of glaceer met bv abricozenjam