Griekse komkommerslaatje met dille

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Bijgerecht | Salade | 4 personen
Bereidingstijd: 25 min
Bron: 2013.03.27 – Colruyt inspiratiefolder, lentebrunch

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 250 gr kerstomaten
  • ½ citroen
  • 1 plantje dille
  • 200 gr feta
  • 2 el kappertjes (bokaal)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • Zwarte peper, zout

Bereidingstijd:

  1. Snij de ongeschilde komkommer middendoor, lepel er de pitjes uit en snij in boogjes van ½ cm dik.
  2. snij de kerstomaten in 2
  3. pers de halve citroen uit
  4. snipper de dille fijn
  5. meng de stukjes komkommer met de halve kerstomaaten, de uitgelkete kappertjes en de fijngesnipperde dille
  6. maak de vinaigrette: meng de witte wijnazijn met het citroensap en de olijfolie en giet over het komkommerslaatje
  7. verkruimel er de feta over en kruid naar smaak met zwarte p&z

Drankadvies:

El Cota wit

D.O.C. Rioja, Spanje

Voedingswaarde:

  • Energie: 218 kcal
  • Eiwitten: 9,0 gr
  • Vetten: 18,6 gr
  • Koolhydraten: 3,6 gr