Griekse komkommerslaatje met dille
Omschrijving:
Hoofdgerecht | Bijgerecht | Salade | 4 personen
Bereidingstijd: 25 min
Bron: 2013.03.27 – Colruyt inspiratiefolder, lentebrunch
Ingrediënten:
- 1 komkommer
- 250 gr kerstomaten
- ½ citroen
- 1 plantje dille
- 200 gr feta
- 2 el kappertjes (bokaal)
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el witte wijnazijn
- Zwarte peper, zout
Bereidingstijd:
- Snij de ongeschilde komkommer middendoor, lepel er de pitjes uit en snij in boogjes van ½ cm dik.
- snij de kerstomaten in 2
- pers de halve citroen uit
- snipper de dille fijn
- meng de stukjes komkommer met de halve kerstomaaten, de uitgelkete kappertjes en de fijngesnipperde dille
- maak de vinaigrette: meng de witte wijnazijn met het citroensap en de olijfolie en giet over het komkommerslaatje
- verkruimel er de feta over en kruid naar smaak met zwarte p&z
Drankadvies:
El Cota wit
D.O.C. Rioja, Spanje
Voedingswaarde:
- Energie: 218 kcal
- Eiwitten: 9,0 gr
- Vetten: 18,6 gr
- Koolhydraten: 3,6 gr