Grieks komkommerslaatje met dille
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
| ± 25 min
| 2013.03.27 – Colruyt inspiratiefolder, lentebrunch
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 250 gr kerstomaten
- ½ citroen
- 1 plantje dille
- 200 gr feta
- 2 el kappertjes (bokaal)
- 3 el olijfolie extra vièrge
- 1 el witte wijnazijn
- Zwarte peper, zout
Bereiding
- Snij de ongeschilde komkommer middendoor, lepel er de pitjes uit en snij in boogjes van ½ cm dik.
- snij de kerstomaten in 2
- pers de halve citroen uit
- snipper de dille fijn
- meng de stukjes komkommer met de halve kerstomaten, de uitgelekte kappertjes en de fijngesnipperde dille
- maak de vinaigrette: meng de witte wijnazijn met het citroensap en de olijfolie en giet over het komkommerslaatje
- verkruimel er de feta over en kruid naar smaak met zwarte p&z
Drankadvies
Wijn: |
D.O.C. Rioja, Spanje |
Bier: | El Cota wit |
Voedingswaarde
Energie: 218 Kcal | Eiwitten: 9 gr | Vetten: 18,6 gr | Koolhydraten: 3,6 gr |