Gevulde paprika’s

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Groenten | 4 personen
Bereidingstijd: ong 30 min
Bron: gekregen van een kennis

Ingrediënten:

  • 150 g witte rijst
  • paprika’s (rood, geel of oranje)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g rundergehakt
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 1 el oregano
  • 1 stokbrood

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Snijd het kapje van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  4. Zet ze in de ovenschaal.
  5. Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui 3 min. en voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul.
  6. Voeg de tomaat toe en bak nog 3 min.
  7. Meng de rijst, oregano en peper en zout erdoor.
  8. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel, leg het kapje op de paprika’s.
  9. Bak de paprika’s in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  10. Serveer met het stokbrood.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten