Gevulde paprika’s

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| ± 30 min

| gekregen van een kennis

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 150 g witte rijst
  • paprika’s (rood, geel of oranje)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g rundergehakt
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 1 el oregano
  • 1 stokbrood

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Snijd het kapje van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  4. Zet ze in de ovenschaal.
  5. Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui 3 min. en voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul.
  6. Voeg de tomaat toe en bak nog 3 min.
  7. Meng de rijst, oregano en peper en zout erdoor.
  8. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel, leg het kapje op de paprika’s.
  9. Bak de paprika’s in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  10. Serveer met het stokbrood.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email