Gevulde paprika’s
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
| ± 30 min
| gekregen van een kennis
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 150 g witte rijst
- paprika’s (rood, geel of oranje)
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 300 g rundergehakt
- 3 tomaten, in stukjes
- 1 el oregano
- 1 stokbrood
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd het kapje van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
- Zet ze in de ovenschaal.
- Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui 3 min. en voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul.
- Voeg de tomaat toe en bak nog 3 min.
- Meng de rijst, oregano en peper en zout erdoor.
- Vul de paprika’s met het gehaktmengsel, leg het kapje op de paprika’s.
- Bak de paprika’s in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
- Serveer met het stokbrood.