Gevulde courgettes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| ± 1een uurtje

| 24Kitchen/ chef: Nadia en Merijn

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • ½ bos peterselie
  • ½ bos dille
  • 3 takjes koriander
  • 400 g lamsgehakt
  • 1 el gedroogde munt (Turke of Marokkaanse winkel)
  • 1 el pittig paprikapoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ½ el gemberpoeder
  • ½ el laos
  • zout, versgemalen peper
  • 3 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 zoete witte uien
  • 1 tomaat
  • olijfolie
  • 300 ml water

Bereiding

  1. Pluk en snijd de peterselie, dille en koriander fijn. Kneed het lamsgehakt met de kruiden, munt, paprikapoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder en laos.
  2. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd het kapje van de courgettes en hol de courgettes uit met behulp van een meloenboor of lange theelepel.
  4. Vul de courgettes zo vol mogelijk met het gehaktmengsel en druk stevig aan.
  5. Pel en snijd de knoflook en uien fijn. Snijd de tomaat fijn.
  6. Verhit een laag olijfolie in een diepe wijde pan en bak de tomaat, uien, knoflook en kaneelpoeder ± 5 min op laag vuur en breng op smaak met zout en peper.
  7. Voeg het water toe en zet de courgettes op de bodem van de pan.
  8. Gaar de courgettes op laag vuur met deksel op de pan ± 15 min.
  9. Voeg tussentijds eventueel een scheutje heet water toe als het uienmengsel te droog wordt.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email