Gevulde courgettes

Omschrijfing:

Hoofdgerecht | Aardappelen en Groenten | 4 personen
Bereidingstijd: ongeveer 1 uur
Bron: 24Kitchem | Nadia en Merijn

Ingrediënten

  • 0.5 bos peterselie
  • 0.5 bos dille
  • 3 takjes koriander
  • 400 g lamsgehakt
  • 1 el gedroogde munt (Turke of Marokkaanse winkel)
  • 1 el pittig paprikapoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 0.5 el gemberpoeder
  • 0.5 el laos
  • zout, versgemalen peper
  • 3 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 zoete witte uien
  • 1 tomaat
  • olijfolie
  • 300 ml water

Bereiding:

Pluk en snijd de peterselie, dille en koriander fijn. Kneed het lamsgehakt met de kruiden, munt, paprikapoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder en laos. Breng op smaak met zout en peper. Snijd het kapje van de courgettes en hol de courgettes uit met behulp van een meloenboor of lange theelepel. Vul de courgettes zo vol mogelijk met het gehaktmengsel en druk stevig aan. P

el en snijd de knoflook en uien fijn. Snijd de tomaat fijn. Verhit een laag olijfolie in een diepe wijde pan en bak de tomaat, uien, knoflook en kaneelpoeder circa 5 minuten op laag vuur en breng op smaak met zout en peper. Voeg het water toe en zet de courgettes op de bodem van de pan. Gaar de courgettes op laag vuur met deksel op de pan circa 15 minuten. Voeg tussentijds eventueel een scheutje heet water toe als het uienmengsel te droog wordt.

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten