Gevulde courgettes met (kippe)gehakt

... of een ander gehakt naar keuze. Heer heerlijk gerecht in een warme zomerdag

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/4 pers

| ± klein uurtje

| geïnspireerd via programma njam TV

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

de Courgettes

  • 4 courgettes
  • 100 gr gemalen kaas
  • 10 kerstomaatjes (kleur naar keuze)
  • olijfolie
  • peper en zout

voor de vulling

  • 500 gr kippengehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 bol mozzarella, in stukjes
  • 1,5 tl kippenkruiden
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • Peper en zout

Bereiding

de courgettes
  1. Snijd de courgettes in de lengte doormidden.
  2. Hol ze uit met een lepel.
  3. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid ze met peper, zout en olijfolie.
  4. Plaats de courgettes gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C
de vulling
  1. Maak ondertussen het gehaktmengsel.
  2. Meng in een grote kom alle benodigdheden.
  3. Haal de courgettes uit de oven en vul ze op met het mengsel.
  4. Bestrooi vervolgens met een laagje gemalen kaas en leg er nog enkele kerstomaatjes bovenop.
  5. Plaats de courgettes terug in de oven voor ± 35 min tot de kaas mooi goudbruin gesmolten is. 
serveer

naar wens met aardappelpurre of rijst

Drankadvies
Wijn: een droge zoet witte wijn
Bier:
Voedingswaarde
Energie: 485 Kcal Vetten: 31 gr
waarvan verz. vetzuren: 19 gr
Koolhydraten: 42 gr
waarvan suikers: 32 gr
Eiwitten: 9 gr Vezels: 2 gr Natrium: 120 mg

OF

Energie: 200 Kcal Eiwitten: 4 gr Vetten: 7 gr Koolhydraten: 29 gr

Categorieën