Gevulde Courgettes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| ± 50 min

| 2012, Infoboekje Prima Donna kaas

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 200 gr Landana geitenkaas Koriander & Fenegriek, in kleine blokjes gesneden
  • 2 courgettes, van gelijke dikte
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • 2 tomaten, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes
  • 80 gr cashewnoten, grof gehakt
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de courgettes in de lengte en hol deze uit met een theelepel.
  3. Maak een mengsel van de paprika, verse tomaten, cashewnoten en Landana geitenkaas.
  4. Breng dit op smaak met zout en peper.
  5. Vul de courgettes met het mengsel en druk dit aan.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bak hierop de vier courgettehelften in ± 30 min gaar.
  7. Lekker met rijst of couscous.
  8. Variatietip: gebruik ook eens Landana geitenkaas Mild, heerlijk zacht van smaak.
Drankadvies
Wijn: Berberana Dragon (Rosé, Spanje)
Bier: naar keuze

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email