Gemarineerde groentebrochettes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| klein uurtje

| 2013.04.24 – Colruyt inspiratiefolder, tijd voor bbq 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 paprika’s (in verschillende kleuren)
  • 250 gr champignons
  • 1 citroen
  • 3 takjes verse tijm
  • 8 krielaardappelen
  • 3 el olijfolie
  • Topaz-kruiden:
    • ½ klp paprikapoeder
    • ¼ klp cayenepeper
    • grof zeezout (uit de molen)
    • zwarte peper (uit de molen)

Bereiding

  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van ± 3 cm
  2. snij de champignons middendoor
  3. pers de citroen uit tot u 2 el sap hebt.
  4. rits de blaadjes van de takjes tijm
  5. boen de krielaardappelen schoon en kook ze 16 a 18 min in licht gezouten water.
  6. voeg 10 min. voor het einde van de gaartijd de paprikablokjes toe.
  7. giet af en laat een beetje afkoelen
  8. meng d epaprika, de cahmpignons en de aardappelen met de olijfolie, het citroensap, de tijmblaadjes, de cayennepeper, het paprikapoeder, zwarte peper en grof zeezout.
  9. laat 20 min marineren in de koelkast
  10. Steek de stukjes groenten op spiesjes.
  11. Bak de groentebrochettes op een hete grill tot ze gaar zijn en goudbruine streepjes krijgen
Drankadvies
Wijn:

Domaine Saint André rosé, Syrah, IGP Pays d’Oc

Bier:
Voedingswaarde
Energie: 91 Kcal Eiwitten: 2,4 gr Vetten: 3,1 gr Koolhydraten: 13,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email