Gemarineerde groentebrochettes

Omschrijving:

Hoofdgerecht | bijgerecht, groenten | 4 personen
Bereidingstijd: klein uurtje
Bron: 2013.04.24 – Colruyt inspiratiefolder, tijd voor bbq 

Ingrediënten:

  • 4 paprika’s (in verschillende kleuren)
  • 250 gr champignons
  • 1 citroen
  • 3 takjes verse tijm
  • 8 krielaardappelen
  • 3 el olijfolie
  • Topaz-kruiden:
    • ½ kfl. Paprikapoeder
    • ¼ kfl. Cayennepeper
    • Grof zeezout (molen)
    • Zwarte peper (molen)

Bereidingswijze:

  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten ui td epaprika’s en snij in blokjes van ong. 3 cm
  2. snij de champignons middendoor
  3. pers de citroen uit tot u 2 el sap hebt.
  4. rits de blaadjes van de takjes tijm
  5. boen de krielaardappelen schoon en kook ze 16 a 18 min in licht gezouten water.
  6. voeg 10 min. voor het einde van de gaartijd de paprikablokjes toe.
  7. giet af en laat een beetje afkoelen
  8. meng d epaprika, de cahmpignons en de aardappelen met de olijfolie, het citroensap, de tijmblaadjes, de cayennepeper, het paprikapoeder, zwarte peper en grof zeezout.
  9. laat 20 min marineren in de koelkast
  10. Steek de stukjes groenten op spiesjes. Bak de groentenbrochettes op een hete grill tot ze gaar zijn en goudbruine streepjes krijgen 

Drankadvies:

Domaine Saint André rosé, Syrah, IGP Pays d’Oc

Voedingswaarde:

  • Energie: 91 Kcal
  • Eiwitten: 2, 4gr
  • Vetten: 3,1 gr
  • Koolhydraten: 13, 1 gr