Gemarineerde groentebrochettes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
| klein uurtje
| 2013.04.24 – Colruyt inspiratiefolder, tijd voor bbq
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 paprika’s (in verschillende kleuren)
- 250 gr champignons
- 1 citroen
- 3 takjes verse tijm
- 8 krielaardappelen
- 3 el olijfolie
- Topaz-kruiden:
- ½ klp paprikapoeder
- ¼ klp cayenepeper
- grof zeezout (uit de molen)
- zwarte peper (uit de molen)
Bereiding
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van ± 3 cm
- snij de champignons middendoor
- pers de citroen uit tot u 2 el sap hebt.
- rits de blaadjes van de takjes tijm
- boen de krielaardappelen schoon en kook ze 16 a 18 min in licht gezouten water.
- voeg 10 min. voor het einde van de gaartijd de paprikablokjes toe.
- giet af en laat een beetje afkoelen
- meng d epaprika, de cahmpignons en de aardappelen met de olijfolie, het citroensap, de tijmblaadjes, de cayennepeper, het paprikapoeder, zwarte peper en grof zeezout.
- laat 20 min marineren in de koelkast
- Steek de stukjes groenten op spiesjes.
- Bak de groentebrochettes op een hete grill tot ze gaar zijn en goudbruine streepjes krijgen
Drankadvies
Wijn: |
Domaine Saint André rosé, Syrah, IGP Pays d’Oc |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 91 Kcal | Eiwitten: 2,4 gr | Vetten: 3,1 gr | Koolhydraten: 13,1 gr |