Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Groentebrochettes | mijn receptenbundel

Gemarineerde groentebrochettes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| klein uurtje

| 2013.04.24 – Colruyt inspiratiefolder, tijd voor bbq 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 paprika’s (in verschillende kleuren)
  • 250 gr champignons
  • 1 citroen
  • 3 takjes verse tijm
  • 8 krielaardappelen
  • 3 el olijfolie
  • Topaz-kruiden:
    • ½ klp paprikapoeder
    • ¼ klp cayenepeper
    • grof zeezout (uit de molen)
    • zwarte peper (uit de molen)

Bereiding

  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van ± 3 cm
  2. snij de champignons middendoor
  3. pers de citroen uit tot u 2 el sap hebt.
  4. rits de blaadjes van de takjes tijm
  5. boen de krielaardappelen schoon en kook ze 16 a 18 min in licht gezouten water.
  6. voeg 10 min. voor het einde van de gaartijd de paprikablokjes toe.
  7. giet af en laat een beetje afkoelen
  8. meng d epaprika, de cahmpignons en de aardappelen met de olijfolie, het citroensap, de tijmblaadjes, de cayennepeper, het paprikapoeder, zwarte peper en grof zeezout.
  9. laat 20 min marineren in de koelkast
  10. Steek de stukjes groenten op spiesjes.
  11. Bak de groentebrochettes op een hete grill tot ze gaar zijn en goudbruine streepjes krijgen
Drankadvies
Wijn:

Domaine Saint André rosé, Syrah, IGP Pays d’Oc

Bier:
Voedingswaarde
Energie: 91 Kcal Eiwitten: 2,4 gr Vetten: 3,1 gr Koolhydraten: 13,1 gr

Categorieën