Gegratineerde scampi diabolique

Omschrijving:

Voorgerecht | warm | Vis | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2013.03.13 – Colruyt inspiratiefolder, Paasfeest

Ingrediënten:

  • 12 ongepelde tijgergarnalen ‘scampi jumbo’ (diepvries)
  • 2 rode paprika’s
  • 4 blaadjes basilicum
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetl. geraspte parmezaan
  • 2 eetl. lichte room
  • 400 g tomaat
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Pel de tijgergarnalen (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
  2. Dep goed droog. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in kleine blokjes
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een brede pan of wok. Bak de sjalot en het knoflook glazig.
  5. Voeg de paprikablokjes toe en laat 3 min. stoven op een zacht vuur. Doe er de tomatenstukjes bij en laat 2 min. sudderen.
  6. Scheur ondertussen de basilicumblaadjes. Voeg toe aan de tomatensaus samen met de lichte room en kruid met zout.
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de tijgergarnalen 6 à 8 min. Voeg de tomatensaus toe en meng goed.
  8. Verdeel de bereiding over ovenschaaltjes. Bestrooi met de geraspte parmezaan en laat even kleuren onder de hete grill.
  9. Serveer met stokbrood.

Drankadvies:

Wijn: La Tuilerie, A.O.P., Pouilly-Fumé, Nobilo Regional, Collection, Sauvignon Blanc, Nieuw-Zeeland

Voedingswaarde:

  • Energie: 223 kcal
  • Eiwitten: 17.6 g
  • Vetten: 13 g
  • Koolhydraten: 8.6 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten