Gegratineerde scampi diabolique

Omschrijving

| Voorgerecht, warm | 4 pers  

| minder dan 30 min

| 2013.03.13 – Colruyt inspiratiefolder, Paasfeest

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 12 ongepelde tijgergarnalen ‘scampi jumbo’ (diepvries)
  • 2 rode paprika’s
  • 4 blaadjes basilicum
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el. geraspte Parmezaan
  • 2 el. lichte room
  • 400 g tomaat
  • 2 el. olijfolie
  • zout

Bereiding

  1. Pel de tijgergarnalen (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
  2. Dep goed droog. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in kleine blokjes
  4. Verhit 1 el. olijfolie in een brede pan of wok.
  5. Bak de sjalot en het knoflook glazig.
  6. Voeg de paprikablokjes toe en laat 3 min. stoven op een zacht vuur.
  7. Doe er de tomatenstukjes bij en laat 2 min. sudderen.
  8. Scheur ondertussen de basilicumblaadjes.
  9. Voeg toe aan de tomatensaus samen met de lichte room en kruid met zout.
  10. Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de tijgergarnalen 6 à 8 min.
  11. Voeg de tomatensaus toe en meng goed.
  12. Verdeel de bereiding over ovenschaaltjes.
  13. Bestrooi met de geraspte Parmezaan en laat even kleuren onder de hete grill.
  14. Serveer met stokbrood.
Drankadvies
Wijn: La Tuilerie, A.O.P., Pouilly-Fumé, Nobilo Regional, Collection, Sauvignon Blanc, Nieuw-Zeeland
Bier:
Voedingswaarde
Energie: 223 Kcal Eiwitten: 17.6 gr Vetten: 13 gr Koolhydraten: 8.6 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email