Gegratineerde scampi diabolique
Omschrijving
| Voorgerecht, warm | 4 pers
| minder dan 30 min
| 2013.03.13 – Colruyt inspiratiefolder, Paasfeest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 12 ongepelde tijgergarnalen ‘scampi jumbo’ (diepvries)
- 2 rode paprika’s
- 4 blaadjes basilicum
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 6 el. geraspte Parmezaan
- 2 el. lichte room
- 400 g tomaat
- 2 el. olijfolie
- zout
Bereiding
- Pel de tijgergarnalen (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
- Dep goed droog. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in kleine blokjes
- Verhit 1 el. olijfolie in een brede pan of wok.
- Bak de sjalot en het knoflook glazig.
- Voeg de paprikablokjes toe en laat 3 min. stoven op een zacht vuur.
- Doe er de tomatenstukjes bij en laat 2 min. sudderen.
- Scheur ondertussen de basilicumblaadjes.
- Voeg toe aan de tomatensaus samen met de lichte room en kruid met zout.
- Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de tijgergarnalen 6 à 8 min.
- Voeg de tomatensaus toe en meng goed.
- Verdeel de bereiding over ovenschaaltjes.
- Bestrooi met de geraspte Parmezaan en laat even kleuren onder de hete grill.
- Serveer met stokbrood.
Drankadvies
Wijn: | La Tuilerie, A.O.P., Pouilly-Fumé, Nobilo Regional, Collection, Sauvignon Blanc, Nieuw-Zeeland |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 223 Kcal | Eiwitten: 17.6 gr | Vetten: 13 gr | Koolhydraten: 8.6 gr |