Gebakken kerriescampi’s met worteltagliatelle en sinaasappel

Omschrijving:

Voorgerecht | warm | Vis | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2013.12.18 – Colruyt inspiratiefolder, feestgids kerst

Ingrediënten:

  • 20 rauwe, ongepelde zeewatergarnalen ‘scampi’ (diepvries)
  • 4 wortelen
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 10 g luzernekiemen
  • 2 cm gember (vers)
  • 2 sinaasappelen
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. kerriepoeder
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Pel de scampi’s (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
  2. Dep goed droog. Snij de wortelen in lange linten met een dunschiller.
  3. Snij de lente-uitjes in de lengte in 4 lange repen.
  4. Rasp de gember, schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen.
  5. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de geraspte gember en de lente-uitjes 1 min.
  7. Voeg de wortellinten toe en overgiet met het sinaasappelsap. Kruid met peper en zout en laat 3 min. garen.
  8. Roer er de sinaasappelpartjes onder.
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi’s 2 min. aan elke kant. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
  10. Verdeel de wortellinten met sinaasappel over het midden van de borden. Leg er de scampi’s rond, met de staart naar boven.
  11. Werk af met de luzernekiemen.

Drankadvies:

Bier: Postel Blond, Abdijbier
Wijn: Monte Palma Verdejo, D.O. Rueda, Spanje

Voedingswaarde:

  • Energie: 170 kcal
  • Eiwitten: 12.6 g
  • Vetten: 7.8 g
  • Koolhydraten: 12.6 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten