Gebakken kerriescampi’s met worteltagliatelle en sinaasappel
Omschrijving
| Voorgerecht, warm | 4 pers
| minder dan 30 min
| 2013.12.18 – Colruyt inspiratiefolder, feestgids kerst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 20 rauwe, ongepelde zeewatergarnalen ‘scampi’ (diepvries)
- 4 wortelen
- 1 bosje lente-uitjes
- 10 g luzernekiemen
- 2 cm gember (vers)
- 2 sinaasappelen
- 3 el. olijfolie
- 1 klp. kerriepoeder
- peper en zout
Bereiding
- Pel de scampi’s (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
- Dep goed droog. Snij de wortelen in lange linten met een dunschiller.
- Snij de lente-uitjes in de lengte in 4 lange repen.
- Rasp de gember, schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen.
- Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.
- Verhit 1 el. olijfolie in een kookpot en bak de geraspte gember en de lente-uitjes 1 min.
- Voeg de wortellinten toe en overgiet met het sinaasappelsap. Kruid met peper en zout en laat 3 min. garen.
- Roer er de sinaasappelpartjes onder.
- Verhit 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de scampi’s 2 min. aan elke kant. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
- Verdeel de wortellinten met sinaasappel over het midden van de borden. Leg er de scampi’s rond, met de staart naar boven.
- Werk af met de luzernekiemen.
Drankadvies
Wijn: |
Monte Palma Verdejo, D.O. Rueda, Spanje |
Bier: | Postel Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 170 Kcal | Eiwitten: 12.6 gr | Vetten: 7.8 gr | Koolhydraten: 12.6 gr |