Omschrijving:
Voorgerecht | warm | vis | 6 personen
Bereidingstijd: ong. 20 min
Bron: SOLO, gulden kookkunst kaartje 1980
Ingrediënten:
- 50 gr boter
- 125 gr gepelde garnalen
- 30 gr bloem
- 75 gr gemalen kaas
- 2 el room
- Peper, zout, nootmuskaat
- 1 eidooier
- Paneermeel
- 2 ½ dl melk
- 4 lege St.-Jacobsschelpen of kleine ovenschaaltjes
Bereidingswijze:
- Smelt de boter, vermengen met de bloem tot je een mooie gladde rou hebt. Langzaam en al roerend de melk toevoegen tot je een dikke, gladde saus hebt. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat . Dit is tot zover een gewone bechamelsaus.
- De saus van het vuur nemen. Eidooier, 50 gr gemalen kaas, de garnalen en de room onderroeren.
- Verdelen over de St.-Jacobsschelpen (of ovenschaaltjes). Bestrooi met de rest van de gemalen kaas en paneermeel. Leg 1 of 2 toefjes boter er op
- Schuif ze in een voorverwarmde oven en laat 10 min gratineren.
- Zeer warm opdienen.