Everzwijnengebraad
Everzwijnengebraad in rode wijn met groentepastaOmschrijving
| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers
| minder dan 60 min.
| 2013.10.23 – Colruyt inspiratiefolder, wild voor iedereen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 850 g everzwijnengebraad
- 800 g vruchtvlees van pompoen (vers of diepvries)
- 400 g verse spinazie
- 1 bosje lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 el. boter
- 1 el. koude boter
- 600 g Mafaldine (pasta)
- 4 dl rode wijn
- 2 el. olijfolie
- 3 jeneverbessen (gedroogd)
- 2 kruidnagels
- 1 klp. tijm (gedroogd)
- 1 blaadje laurier
- peper en zout
Bereiding
voorbereiding (15 min + minimaal 6 u marineren)
- Leg het vlees in een grote kom en voeg de rode wijn, de tijm, het blaadje laurier, de jeneverbessen en de kruidnagels toe.
- Laat minstens 6 u. marineren in de koelkast.
bereiding (45 min)
- Schil verse pompoen en snij het vruchtvlees in gelijke blokjes.
- Snij de lente-uitjes in stukjes van 2 cm.
- Snipper het knoflook fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Smelt 1 el. boter in een pan.
- Dep het everzwijnengebraad vooraf droog en bak aan alle kanten goudbruin.
- Kruid met peper en zout.
- Leg het gebraad in een ovenschaal en zeef er de marinade over.
- Zet 35 min. in de voorverwarmde oven
- Schik de (diepgevroren) blokjes pompoen en de lente-uitjes intussen in een ovenschaal en besprenkel met 1 el. olijfolie. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Kook de Mafaldine intussen gaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Smelt 1 el. boter in een kookpot en bak het knoflook glazig.
- Laat de spinazie er 5 min. in slinken.
- Voeg dan de gegrilde blokjes pompoen en de lente-uitjes toe en kruid met peper en zout.
- Voeg de groenten toe aan de pasta.
- Maak de saus: giet het braadvocht van het vlees in een pan en breng aan de kook.
- Neem van het vuur en klop er 1 el. koude boter in klontjes onder. Kruid met peper en zout.
- Snij het gebraad in sneden en verdeel over de borden.
- Giet er de saus rond en geef er de pasta met pompoen en spinazie bij.
- Voeg in stap 5 wat zure room toe aan de spinazie voor een meer smeuïge pasta.
- Of wat ricotta voor een Italiaanse toets.
- Ook heel lekker met gestoofd witloof en gratin Dauphinois.
Drankadvies
Wijn: | Montpeyroux Réserve, ‘Luc St-Roche’, A.O.P. Coteaux du Languedoc |
Bier: | Tongerlo Bruin, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 694 Kcal | Eiwitten: 49,9 gr | Vetten: 15,9 gr | Koolhydraten: 76,3 gr |