Citroen-maanzaad Shortbread koekjes

een heerlijk fris koekje wat je in een afgesloten trommeltje prima kan bewaren

Omschrijving

| bakkerij/ gebakjes/ ± 20 koekjes

| ± 10 min voor het deeg/ 1 u in koelkast/ 15 min bakken

| gezien op facebook en geïnpireerd via Laura’s Bakery

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 tl citroen-extract of 1 el citroenrasp
  • 300 gram bloem
  • 20 gram maanzaad

Bereiding

  1. Mix de boter en poedersuiker romig.
  2. Voeg het citroen-extract toe en meng er even kort doorheen.
  3. Als laatst voeg je de bloem en maanzaad toe, mix tot een stevig koekjesdeeg.
  4. Maak een rol van ± 6 cm doorsnee van het deeg en wikkel deze in folie.
  5. Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast zodat het kan rusten.
  6. Snij de rol deeg in plakjes en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak de koekjes in ± 14 min op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.

Categorieën