Basisrecept cheesecake

Hierna kan je er alle kanten mee op, varieren naar hartelust. Succes

Omschrijving

| bakkerij/ gebak/ 12 pers

| 22 cm

| ± 10 a 15 min voorbereiding/ bakken ± 1u/ wachten liefst een nacht in de koelkast

| gevonden op internet en een beetje van mijzelf.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Bodem

  • 150 gr bastogne koekjes
  • 60 gr ongezouten roomboter

Cheesecake

  • 600 gram roomkaas
  • 200 gr crème fraîche
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gr vanillesuiker
  • 0,2 gr zout
  • 30 gr maïzena
  • 3 eieren

Garnering

  • Room
  • Aardbeien (of ander fruit naar eigen smaak en inzicht)

Bereiding

Deel 1
  1. Smelt de roomboter en maal de bastogne fijn in een foodprocessor.
  2. Doe de gemalen koek in een diepe kom en voeg de gesmolten roomboter toe.
  3. Meng tot een mooie koekjesdeeg.
  4. Schep het koekjesdeeg in de bakvorm en druk het goed tegen de bodem aan.
Cheesecake
  1. Voeg de roomkaas samen met de crème fraîche toe in een diepe kom.
  2. Mix voor een minuut. Voeg de suiker, vanillesuiker, zout en maïzena toe.
  3. Mix goed voor een minuut. Leg de mixer weg en gebruik vanaf nu de spatel.
  4. Los de eieren één voor één op met de spatel (doet dit niet met een mixer, want zo klop je het beslag op).
Afwerking
  1. Giet het cheesecake beslag in de bakvorm
  2. Pak je bakvorm rondom goed in met aluminiumfolie, om ervoor te zorgen dat je kaasvulling er niet uitloopt
  3. Leg de cheesecake in de voorverwarmde oven op 115℃ voor zo’n 60 tot 65 minuten of tot de zijkanten van de cheesecake goed stevig zijn en het middengedeelte nog een beetje wiebelt.
  4. Zet daarna de oven uit en laat de cheesecake er nog  1 uur in zitten. Dit voorkomt dat de cheesecake inzakt.
  5. Leg de cheesecake voor een paar uur afgedekt in de koelkast (het liefst een hele nacht).
  6. Garneer de cheesecake naar wens

rest nu nog om lekker te genieten

Categorieën