Basisrecept cheesecake
Hierna kan je er alle kanten mee op, varieren naar hartelust. SuccesOmschrijving
| bakkerij/ gebak/ 12 pers
| 22 cm
| ± 10 a 15 min voorbereiding/ bakken ± 1u/ wachten liefst een nacht in de koelkast
| gevonden op internet en een beetje van mijzelf.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Bodem
- 150 gr bastogne koekjes
- 60 gr ongezouten roomboter
Cheesecake
- 600 gram roomkaas
- 200 gr crème fraîche
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 8 gr vanillesuiker
- 0,2 gr zout
- 30 gr maïzena
- 3 eieren
Garnering
- Room
- Aardbeien (of ander fruit naar eigen smaak en inzicht)
Bereiding
Deel 1
- Smelt de roomboter en maal de bastogne fijn in een foodprocessor.
- Doe de gemalen koek in een diepe kom en voeg de gesmolten roomboter toe.
- Meng tot een mooie koekjesdeeg.
- Schep het koekjesdeeg in de bakvorm en druk het goed tegen de bodem aan.
Cheesecake
- Voeg de roomkaas samen met de crème fraîche toe in een diepe kom.
- Mix voor een minuut. Voeg de suiker, vanillesuiker, zout en maïzena toe.
- Mix goed voor een minuut. Leg de mixer weg en gebruik vanaf nu de spatel.
- Los de eieren één voor één op met de spatel (doet dit niet met een mixer, want zo klop je het beslag op).
Afwerking
- Giet het cheesecake beslag in de bakvorm
- Pak je bakvorm rondom goed in met aluminiumfolie, om ervoor te zorgen dat je kaasvulling er niet uitloopt
- Leg de cheesecake in de voorverwarmde oven op 115℃ voor zo’n 60 tot 65 minuten of tot de zijkanten van de cheesecake goed stevig zijn en het middengedeelte nog een beetje wiebelt.
- Zet daarna de oven uit en laat de cheesecake er nog 1 uur in zitten. Dit voorkomt dat de cheesecake inzakt.
- Leg de cheesecake voor een paar uur afgedekt in de koelkast (het liefst een hele nacht).
- Garneer de cheesecake naar wens
rest nu nog om lekker te genieten