Cake – rolbiscuit met confituur

Omschrijving:

Bakkerij | gebak | ± 10 stuks
Bereidingstijd: 35 min
Bron: Colruyt inspiratiefolder, boni voor elk moment

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 75 gr zelfrijzende bloem
  • 75 gr + 2 el suiker
  • 1 sn. zout

Voor de afwerking:

  • 150 gr amandelschilfers, 150 gr suiker en 1 eiwit.
  • 10 eetlepels confituur (jam) naar keuze
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de eieren en 75 gr. suiker in een mengkom en klop 10 min. met de mixer tot u een witte, schuimige massa hebt.
  3. Zeef de bloem beetje bij beetje boven de mengkom, voeg het zout toe en mix goed onder heet deeg tot u een mooie egale massa hebt.
  4. bede een bakplaat met bakpapier en giet het deeg erover. Strijk het mooi open, zodat het overal even dik is.
  5. Bak 8 á 10 min ,in de voorverwarmde oven tot het deeg lichtbruin kleurt.
  6. Leg intussen een vochtige keukenhanddoek (theedoek) op het werkblad en bestrooi met 2 eetl. suiker.
  7. Haal het deeg uit de oven en draai onmiddellijk om op de vochtige handdoek. Trek er het bakpapier voorzichtig af en rol met behulp van de handdoek op tot een biscuit. Laat zo volledig afkoelen.
  8. Meng de amandelen, suiker en eiwit met elkaar en bak ze, op een met bakpapier beklede bakplaat, circa 10 minuten goudbruin in de oven. Laat de amandelen afkoelen.

  9. Rol de biscuit open en besmeer met 8 eetl. confituur. Rol opnieuw strak op. Besmeer de bovenkant en de zijkanten met de overige 2 eetl. confituur en bestrooi met de amandelschilfers.
  10. Verdeel opgeklopte room over de confituur, aan de binnen-en de buitenkant. Bewaar de biscuit in de koekkast.(door de room blijft hij minder lang goed).

Voedingswaarde:

  • Energie: 198 Kcal
  • Eiwitten: 3,5 gr
  • Vetten: 3,8 gr
  • Koolhydraten: 37,5 gr