Rolcake biscuit met confituur
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 10 stuks
| 35 min
| Colruyt inspiratiefolder, boni voor elk moment
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 eieren
- 75 gr zelfrijzende bloem
- 75 gr + 2 el suiker
- 1 sn. zout
afwerking
- 150 gr amandelschilfers, 150 gr suiker en 1 eiwit.
- 10 eetlepels confituur (jam) naar keuze
- 1 eetlepel suiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de eieren en 75 gr. suiker in een mengkom en klop 10 min. met de mixer tot u een witte, schuimige massa hebt.
- Zeef de bloem beetje bij beetje boven de mengkom, voeg het zout toe en mix goed onder heet deeg tot u een mooie egale massa hebt.
- bede een bakplaat met bakpapier en giet het deeg erover.
- Strijk het mooi open, zodat het overal even dik is.
- Bak 8 á 10 min ,in de voorverwarmde oven tot het deeg lichtbruin kleurt.
- Leg intussen een vochtige keukenhanddoek (theedoek) op het werkblad en bestrooi met 2 el. suiker.
- Haal het deeg uit de oven en draai onmiddellijk om op de vochtige handdoek.
- Trek er het bakpapier voorzichtig af en rol met behulp van de handdoek op tot een biscuit.
- Laat zo volledig afkoelen.
- Meng de amandelen, suiker en eiwit met elkaar en bak ze, op een met bakpapier beklede bakplaat, ± 10 minuten goudbruin in de oven.
- Laat de amandelen afkoelen.
- Rol de biscuit open en besmeer met 8 el. confituur.
- Rol opnieuw strak op.
- Besmeer de bovenkant en de zijkanten met de overige 2 el. confituur en bestrooi met de amandelschilfers.
- Verdeel opgeklopte room over de confituur, aan de binnen-en de buitenkant.
- Bewaar de biscuit in de koekkast.(door de room blijft hij minder lang goed).
Voedingswaarde
Energie: 198 Kcal | Eiwitten: 3,5 gr | Vetten: 3,8 gr | Koolhydraten: 37,5 gr |